16 Bin TL Getirisi Var! Bankaların 32 Günlük Mevduat Faiz Oranları Ortaya Çıktı!

16 Bin TL Getirisi Var! Bankaların 32 Günlük Mevduat Faiz Oranları Ortaya Çıktı!
Bankalara yapılan faiz yatırımının 32 günlük mevduat hesaptaki getirisine ilişkin detaylar belli oldu. Vatandaşlar, bankalar aracılığıyla 16 bin TL'ye varan ve hatta daha fazla kazanç elde edebiliyor. İşte detaylar...

Merkez Bankası'nın yüzde 25'lik politika faizi kararı sonrası, yatırımcıların odak noktası yüksek faiz sunan bankalara kaydı. Bu gelişme, bankada parasını değerlendirmeyi tercih eden kişiler için potansiyel getiriyi artırıyor. Yüksek faiz oranları sayesinde, kısa vadeli mevduat hesapları bile ciddi kazançlar sunabilir. Özellikle 32 gün vadeli mevduat hesapları bu anlamda popüler bir seçenek haline geldi.

Bankaların Güncel Faiz Oranları Nedir?

Faiz oranları, yatırılan tutara göre değişiklik gösterebiliyor. Örneğin, bir kişi 600.000 TL'yi 32 günlük bir vadeyle bankaya yatırdığında, kazancı 15.991 TL'ye kadar çıkabiliyor. Ancak bu rakam, bankadan bankaya farklılık gösteriyor. Yüksek faiz sunan bankalar, 600.000 TL üzerinden yüzde 32'lik bir faiz oranıyla yaklaşık 16.000 TL getiri sağlayabilirken, daha düşük faiz oranı sunan bankalar bu rakamın altında kalabiliyor.

Yatırımcıların tercih edebileceği bankalar arasında çeşitlilik var. Kimi bankalar yüzde 28'lik faiz oranı sunarken, bazıları yüzde 32'ye kadar çıkabiliyor. Farklı faiz oranları doğal olarak farklı net getiriler demek. Örneğin, yüzde 28 faizle yatırılan 600.000 TL'nin net getirisi yaklaşık 14.000 TL olurken, yüzde 32 faizle bu rakam 16.000 TL'ye yaklaşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.