2024'te Zamlı Sosyal Destekler Açıklanıyor! 65 Yaş Aylığı, Engelli Yardımı, Aile Desteği, Öğrenci Burs Ödemelerinde Son Durum!

2024'te Zamlı Sosyal Destekler Açıklanıyor! 65 Yaş Aylığı, Engelli Yardımı, Aile Desteği, Öğrenci Burs Ödemelerinde Son Durum!
Sosyal yardım ödemeleri, enflasyon ortamında değişecek. 2024 yılında bu destek miktarlarına yüzde kaç zam gelecek bilgi verelim. 65 yaş aylığından engelli yardımına ve durumu olmayan çocuklu ailelere kadar ödemeler kaç TL artacak merak ediliyor.

2024 ve 2025 için uygulanacak toplu sözleşme zammı nihayet açıklandı. Devlet çalışanları ve emeklileri için merakla beklenen bu artış, 2024 yılının ilk yarısı için yüzde 15 olarak kararlaştırıldı. Bu oranın yanı sıra, enflasyon oranı da zam miktarına dahil edilecek. Memur maaşlarının hesaplanmasında bu iki faktör bir araya getirilirken, sosyal yardımlar da memur maaş katsayısına göre düzenlenecek.

%44 Zam Bekleniyor

Ocak ayının ilk haftasında açıklanması beklenen Aralık ayı enflasyon rakamları, memur maaş artışının tam olarak ne kadar olacağını netleştirecek. Şu an için belirlenmiş olan altı aylık enflasyon rakamları mevcut değil; fakat yapılan tahminlere göre, memurlara yüzde 44'lük bir zam yapılabilir.

Yaşlı ve Engellilere Zamlı Sosyal Yardım

Eğer bu yüzdelik zam oranı uygulanırsa, evde bakım maaşları 7363 TL'ye, 65 yaş üstü maaşlar 3390 TL'ye, yüzde 40-69 arası engelli bireylere sağlanan maaşlar 2706 TL'ye, ve yüzde 70 ve üstü engelli bireylere sağlanan maaşlar ise 4059 TL'ye yükselebilir. Temmuz ayında 3571 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesi, bu artışla birlikte 5157 TL'ye çıkabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.