Aile ve Öğrencilere 3622 TL Destek Parası Ödeniyor! e-Devlet'ten Yardım Parası Nasıl Alınır?

Aile ve Öğrencilere 3622 TL Destek Parası Ödeniyor! e-Devlet'ten Yardım Parası Nasıl Alınır?
Ailelere ve öğrencilere sağlanan destek ödemeleriyle ilgili güncel gelişmeler paylaşıldı. Milyonlarca vatandaşı kapsayan yardım parası için e-Devlet'ten başvuru yapılıyor mu? 3622 TL sosyal yardım ve diğer detayları ilettik.

Türkiye'de öğrenciler için çok büyük bir adım atıldı: Artık hiçbir çocuk harçlıksız okula gitmek zorunda olmayacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ilkokuldan üniversiteye kadar tüm öğrenciler için fırsat eşitliği sağlama amacıyla yeni bir finansal destek programı duyurdu.

Ailelere Kaç TL Destek Parası Ödenecek?

Bu destek programı, "Türkiye Aile Destek Programı" adı altında yürütülecek ve ailelerin çocuk sayısına göre değişkenlik gösterecek. Örneğin, 1-2 çocuğu olan aileler her bir çocuk için 350 TL, 3 çocuğu olan aileler için bu rakam her çocuk için 450 TL olacak. Eğer ailede 4 çocuk varsa, destek miktarı her bir çocuk için 550 TL olacak. 5 veya daha fazla çocuğu olan aileler ise, her bir çocuk için 650 TL alabilecek.

Öğrenciye 3622 TL'ye Kadar Yardım

Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul seviyelerinde de yardımlar farklı olacak. Okul öncesi eğitim alan çocuklar için ailelere 2.422 TL, ilkokul ve ortaokulda eğitim gören öğrenciler içinse 3.622 TL destek verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.