Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hesaplara Ekstradan 925 TL Yatırdı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Hesaplara Ekstradan 925 TL Yatırdı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın şubat ayı itibariyle gerçekleştirdiği zamlı destek ödemeleri hakkında detaylar! Vatandaşların yaşlı ve engelli aylıklarındaki artışlarla ilgili bilgiler burada. Temmuz ayına kadar yapılacak olan zamların belirlenmesinde memur maaş katsayısının rolü büyük.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni destek ödemelerinin şubat ayı itibariyle vatandaşların hesaplarına yatırılmaya başladığını duyurdu. Bu ödemelerle ilgili detaylar ortaya çıktı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, evde bakım maaşı gibi sosyal desteklerde yapılan zamların yanı sıra yaşlı ve engelli aylıklarına da önemli oranda zam yapıldığı belirtildi. Bu kapsamda, vatandaşların hesaplarına 923 TL'lik zamlı destek ödemeleri yatırıldı.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bu zamların ardından yaptığı açıklamada, yaşlı ve engelli aylıklarındaki artış oranlarını paylaştı. Buna göre, yüzde 40 ile 69 arasında engelli oranına sahip bireylerin aylıkları ve 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylıklarında ciddi artışlar yaşandı.

Sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinde yapılan bu artışlar, vatandaşların yaşam standartlarını iyileştirmeyi hedefliyor. Bakan Göktaş, yapılan zamların sosyal yardımların daha etkin ve kapsayıcı bir şekilde sunulmasını sağlayacağını ifade etti.

Önümüzdeki dönemde, memur maaş katsayısına göre belirlenen destek ödemelerinin artışının takip edileceği belirtiliyor. Temmuz ayında açıklanacak olan haziran enflasyon rakamları, destek ödemelerine yapılacak olan zamların belirlenmesinde önemli bir rol oynayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.