Akaryakıtta Gece Fiyatlar Değişti! Benzin ve Motorin Yine Yükseldi!

Akaryakıtta Gece Fiyatlar Değişti! Benzin ve Motorin Yine Yükseldi!
Akaryakıt fiyatlarında 00.00 saat itibarıyla fiyatların ciddi oranda arttığı öğrenildi. Benzin ve motorin başta olmak üzere pek çok akaryakıt türüne zam geldi. Peki benzinin litresi kaç TL oldu? Motorin kaç TL'den satışa sunuluyor? 16 Ağustos güncel liste

Akaryakıt fiyatlarındaki artış ivmesi hız kesmiyor. Gece yarısına doğru benzin fiyatlarında 1,55 TL'lik bir artış yaşandı. Seçimlerin sonrasında benzin fiyatlarında son iki ay içerisindeki artış yüzde 90,4'ü buldu. Bu son zamla birlikte İstanbul'daki benzin fiyatı 38 TL'ye yaklaşırken, Ankara ve İzmir'de bu rakamı aştı.

Akaryakıt Fiyatları Güncel Liste (16 Ağustos 2023)

Son güncellemelere göre, İstanbul'da;

  • Motorin fiyatı: 38,34 TL/litre
  • Benzin fiyatı: 37,71 TL/litre

Geçtiğimiz ay içerisinde, kurşunsuz benzinden alınan ÖTV miktarı 2,52 TL'den 7,52 TL'ye; motorinden alınan vergi tutarı ise 2,05 TL'den 7,05 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ÖTV değişikliği sonrası benzin ve motorin fiyatlarında 6 TL'lik bir artış yaşanmıştı. 16 Temmuz'da İstanbul Avrupa Yakası'nda benzinin fiyatı 34,01 TL iken, motorinin fiyatı 32,36 TL idi. Ancak, 21 Temmuz ve 25 Temmuz'da sırasıyla motorin ve benzine yeni zamlar geldi. Ayrıca, Temmuz sonunda ve Ağustos başında motorine iki ayrı zam daha yapıldı, sırasıyla 1,45 TL ve 1,07 TL.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.