Benzine ve Motorine Daha Fazla Zam! Akaryakıt Fiyatları Hiç Olmadığı Kadar Artacak!

Benzine ve Motorine Daha Fazla Zam! Akaryakıt Fiyatları Hiç Olmadığı Kadar Artacak!
Benzin ve motorin fiyatlarında ciddi artış yaşandı. Akaryakıttaki gelişme ile beraber güncel detaylar ortaya çıktı. Benzinin ve motorinin litresi kaç TL'ye yükselecek? Uzman isimden açıklama geldi.

Döviz kurlarındaki istikrarsızlık ve brent petrol fiyatlarının volatilitası, akaryakıt fiyatları üzerinde belirleyici oluyor. Bunlara ek olarak, KDV ve ÖTV gibi vergilerde yaşanan artışlar da fiyatların yükselmesine neden oluyor.

Yeni Zamlar Çabuk Geldi

14 Mayıs'ta yapılan seçimler öncesinde İstanbul'da benzinin litre fiyatı 19,81 TL, motorinin litre fiyatı ise 18,58 TL olarak belirlenmişti. Seçimlerin ardından yaklaşık üç ay içinde motorin fiyatlarında %105'e varan bir artış yaşandı. Aralık 2021'de akaryakıt fiyatları ilk kez 10 TL'nin üzerine çıkarken, 21 ay içinde fiyatlar neredeyse dört katına çıkarak 40 TL'yi geçti.

Güncel Akaryakıt Fiyatları Eylül 2023

5 Eylül'de LPG'nin litre fiyatına 1 lira 30 kuruşluk bir zam geldi. Motorin fiyatları da beklenen 2 lira 2 kuruşluk zamla birlikte İstanbul'da litre başına 40,03 TL, Ankara'da 40,57 TL, ve İzmir'de 40,75 TL'ye yükseldi.

Akaryakıt piyasasında söz sahibi gazeteci Cahit Saraçoğlu, 13 Eylül'de benzin fiyatlarına da ciddi bir artışın geleceğini belirtiyor. Planlanan zamla, benzinin litre fiyatı Ankara'da 39,02 TL, İstanbul'da 38,47 TL ve İzmir'de 39,16 TL olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.