Bitcoin'e Yatırım Yapanlar Havaya Uçuyor! Yeni Rekor Haberi Geldi!

Bitcoin'e Yatırım Yapanlar Havaya Uçuyor! Yeni Rekor Haberi Geldi!
BTC fiyatlarının arttığı haberi geldi. Yeni rekor kırıldı ve Bitcoin bu sefer kaç bin dolara ulaştı?

Kripto para piyasalarının öncüsü Bitcoin, bugün sabah saatlerinde dikkat çekici bir değer artışı yaşadı. Uzun bir süredir gözlenen dalgalı hareketlerinin ardından, Bitcoin geçen yılın Mayıs ayından beri ilk defa 38 bin 800 dolarlık seviyeyi geçti. Bu artış, kripto para yatırımcıları ve piyasa gözlemcileri tarafından yakından takip edildi. Ancak, Londra yerel saatine göre 14.40'ta, Bitcoin'in bu kazanımlarının bir kısmını kaybettiği ve 38 bin 395 dolar seviyesine gerilediği gözlemlendi.

Bitcoin'in bu son yükselişi, kripto para uzmanları tarafından çeşitli açılardan değerlendiriliyor. Kripto para birimi uzmanı Noelle Acheson, bu yükselişin arkasındaki etmenler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Acheson'a göre, 2024 yılında gelişmiş ekonomilerde devam edeceği öngörülen para basım politikaları, Bitcoin'in değer kazanmasını destekleyen önemli faktörlerden biri. Bitcoin'in bu yükselişi, para biriminin gelecekteki değerini etkileyebilecek makroekonomik trendlerle de yakından ilişkili görünüyor.

Bu ekonomik hareketlerin yanı sıra, Bitcoin madenciliği sistemlerinin üreticisi olan Canaan şirketinin hisselerinde de önemli bir artış gözlemlendi. Gün içerisinde, şirketin hisseleri yaklaşık yüzde 4 oranında değer kazandı. Bu, kripto para madenciliği alanındaki şirketlerin, Bitcoin'in piyasa hareketlerinden doğrudan etkilendiğini gösteriyor. Bitcoin'in değerindeki bu artış, madencilik donanımı üreten şirketler için olumlu bir işaret olarak kabul ediliyor ve bu durum, şirket hisselerinin değerindeki artışla paralellik gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.