Çiftçilere Eylül'de Ödenen Destek Miktarları Belli Oldu! Bakanlık Resmi Olarak Duyuruda Bulundu

Çiftçilere Eylül'de Ödenen Destek Miktarları Belli Oldu! Bakanlık Resmi Olarak Duyuruda Bulundu
Eylül ayı içerisinde tarımla ilgilenen vatandaşlara destek ödemeleri yapılıyor. Çiftçiler de bu ödemelerden faydalandı. Bakanlıktan gelen resmi açıklama sonrası bazı detaylar aktarıldı. İşte milyonlarca TL'nin hangi programa göre ödendiği detayı haberimizde.

Geçen haftanın cuma günü, eylül ayının üçüncü faz tarımsal destek ödemeleri çiftçilere gönderilmeye başlandı. Toplamda 1 milyar 557 milyon 77 bin TL'lik bu destek paketinin dağıtılmaya başlanması, çiftçiler arasında desteklerin ayrıntıları hakkında yoğun bir araştırma başlatmış durumda. Tarım ve Orman Bakanlığı ise bu konuda resmi internet sitesi üzerinden gerekli açıklamaları yaptı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı duyuruya göre, çiftçilere yapılacak ödemeler, TC kimlik numaralarının son rakamına bağlı olarak farklı tarihlerde yapılacak. Örneğin, TC kimlik numarasının son rakamı 4, 6 ya da 8 olan çiftçilere 15 Eylül'de; 0 veya 2 olanlara ise 22 Eylül'de destek ödemeleri yapılacaktır.

Çiftçilere Ödenen Destek Miktarları

Destek paketi, birkaç farklı kategoride ödeme içermektedir. Bunlar arasında, Sertifikalı Tohum Kullanımı için ayrılan 1 milyar 238 milyon 179 bin 680 TL en büyük payı alırken, Tarımsal Sulama için ayrılan 247 milyon 265 bin 495 TL ikinci sırada yer alıyor. Diğer destekler ise Kırsal Kalkınma Yatırımları için 38 milyon 775 bin 405 TL, Bireysel Sulama Sistemleri için 32 milyon 107 bin 111 TL ve Geleneksel Zeytin Bahçelerinin Rehabilitasyonu için ise 749 bin 309 TL olarak belirlenmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.