Devlet Çalışanlarına Yeni Maaş Sinyali! Memurlar İçin Zam Oranları Belli Oldu!

Devlet Çalışanlarına Yeni Maaş Sinyali! Memurlar İçin Zam Oranları Belli Oldu!
Memura yapılacak zamla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Milyonlarca memuru yakından ilgilendiren zam kararı, sendikaların da katılımıyla gerçekleşecek. Peki memura yılbaşı gelmeden yüzde kaç zam yapılacak?

Memur maaş zamlarının gelecek iki yılını belirleyecek kritik toplantıda, sendika temsilcileri isteklerini sundu. Hükümetin, zammın üçer aylık periyotlarla gerçekleştirilmesini planladığı bu toplantının sonuçları 14 Ağustos'ta netlik kazanması bekleniyordu. Ancak ana sendika olan Memur-Sen, hükümetin sunduğu teklifi yeterli bulmadığını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu çalışanlarına yönelik maaş zammıyla ilgili bilgiler verdi. Yapılan açıklamada, 2024-2025 yılları için planlanan zam oranları belirtildi. Hükümet, 2024 yılında ilk yarı için yüzde 14, ikinci yarı için yüzde 9; 2025'te ise ilk yarıda yüzde 6, ikinci yarıda yüzde 5 oranında zam yapmayı planlıyor.

Öte yandan Memur-Sen, taleplerini üçer aylık dilimlerle sıraladı. 2024'te her üç aylık dönem için sırasıyla yüzde 35, yüzde 10, yüzde 15 ve yüzde 10; 2025 yılında ise iki dönem için yüzde 25 ve yüzde 15 oranında zam istiyor. Sendika, maaş zammının yanı sıra, aylık 7,650 TL kira yardımı, gelir vergisi oranının yüzde 15 olarak belirlenmesi ve emekli memurlar için ek olarak 8,077 TL zam yapılmasını talep ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.