Emekliye Ekim Sonu 5000 TL İkramiye! Hükümetten Onay Geldi mi?

Emekliye Ekim Sonu 5000 TL İkramiye! Hükümetten Onay Geldi mi?
Emeklilere ödenmesi beklenen Cumhuriyet İkramiyesi'nde son durum nedir? Son zamanlarda sıklıkla sorulan bu soruya yanıt arıyoruz. Özellikle de Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan sonra Cumhuriyet Bayramı'nda da 5000 TL'lik yeni ikramiye ödemesinin yapılması gündemde.

Bu yıl, Ramazan ve Kurban Bayramlarının yanında, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü de coşkuyla kutlanacak. Bu özel gün vesilesiyle, emeklilere özel bir ikramiye ödemesi yapılacağına dair söylentiler gündemdeki yerini almış durumda. 5000 TL tutarındaki olası ikramiye ödemesi ile ilgili haberler medyada geniş bir yer bulurken, yetkili mercilerden bir açıklama yapılması bekleniyor.

Emeklilere Özel İkramiye Müjdesi mi?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda emeklilere 5000 TL ikramiye verilip verilmeyeceği konuşuluyor. Fakat bu iddialara karşın, ilgili bakanlıklardan henüz konuyla ilgili resmi bir doğrulama veya açıklama gelmedi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Sağ, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ikramiye ile ilgili “Bu konuda kesin bir tarih vermek, bulunduğum pozisyon gereği doğru olmaz. Konunun hangi aşamada olduğu hakkında detaylı bilgiye sahip değilim. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, emeklilerimizden gelen talepleri değerlendiriyor ve bütçe dengesi ile ilgili konuları inceliyorlar. Çalışmalar son bulduğunda, konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.