Emekliye Nefes Aldıran Haber! Birkaç Aya Maaşlar 16 Bin TL'yi Bulacak!

Emekliye Nefes Aldıran Haber! Birkaç Aya Maaşlar 16 Bin TL'yi Bulacak!
En düşük emekli maaşının 16 bin TL olacağı yönündeki iddialar doğru mu? Enflasyonun artmasıyla beraber emeklilere yapılacak zamla ilgili çeşitli bilgiler de veriliyor. İşte seyyanen zam sonrası emekliye ödenecek para...

Emeklilerin gelecekteki maaş artışı büyük bir belirsizlikle kaplı, ancak yetkililer olumlu sinyaller veriyor. Yapılan resmi açıklamalara göre, kamu çalışanlarının maaş artışlarına paralel olarak emeklilerin de maaşlarında bir iyileştirme yapılacağına dair işaretler var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda memurlar için düşünülen zamların emeklileri de kapsayacağına dair olumlu bir açıklama yaptı. Meclis'in tatilden dönüşünde bu konunun gündeme alınması bekleniyor.

Önceki yıllarda belirlenen en düşük emekli maaşı 7.500 TL iken, asgari ücretin 11.402 TL'ye, en düşük memur maaşının ise 22.000 TL'ye yükselmesi emekliler arasında bir huzursuzluğa yol açmıştı. Ancak, yeni dönemde memurlara teklif edilen yüzde 15'lik zam, emekliler için de umut oldu. Kamuoyunda en düşük emekli maaşının 10.000 TL'ye çıkacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, Türkiye Emekliler Derneği'nin talebi doğrultusunda 4.000 TL'lik bir seyyanen artış da gündemde.

MAAŞ 16.064 TL'Yİ BULABİLİR

Finansal beklentilere göre, 2024 yılının Ocak ayında yapılacak olan diğer bir maaş artışı da var. Merkez Bankası'nın son anketi, yıl sonu için TÜFE beklentisinin yüzde 59,46 olduğunu gösteriyor. Eğer bu beklentiler doğruysa, Ocak'ta emekli maaşlarına yüzde 39,69'luk bir artış yapılabilir. Bu durumda, en düşük emekli maaşı eğer 11.500 TL olursa, enflasyonla birlikte bu maaşın 16.064 TL'ye yükseleceği öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.