Kış Soğuğunda Çıtır Çıtır Yediğimiz Lezzete %50 Zam! Kestane Fiyatları Arttı!

Kış Soğuğunda Çıtır Çıtır Yediğimiz Lezzete %50 Zam! Kestane Fiyatları Arttı!
Kestane fiyatlarına büyük zam geliyor. Kışın vazgeçilmez yiyeceklerinden kestanenin %50 zamlandığı ifade edildi. 100 gram kestane kaç TL oldu?

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte Türkiye'nin sokaklarında kestane satışları yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. Özellikle Eylül ayının ortalarından itibaren başlayan ve Ekim ayının sonlarına kadar süren kestane hasadı, soğuk günlerde vatandaşların vazgeçilmezi haline geliyor. Her şehrin belirli caddelerinde kurulan kestane tezgahları, mis gibi kokularıyla insanları kendine çekiyor ve kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri oluyor.

100 Gram Kestane Kaç TL Olacak?

Eskişehir'de yıllardır kestane pişirerek satış yapan Hüseyin Durgun gibi kestaneciler, yılbaşı yaklaştıkça satışlarda artış bekliyor. Durgun, tezgahını yaklaşık bir ay önce açtığını ve şu anda 100 gram pişmiş kestaneyi 50 TL'den, kilosunu ise 500 TL civarından satışa sunduğunu belirtiyor. Beş aylık bir satış sürecinin olduğunu ifade eden Durgun, özellikle kış aylarında sokaklarda olmanın önemine dikkat çekiyor.

Satışların asıl yoğunlaştığı dönem yılbaşı yaklaşırken, kestaneciler bu dönemde taleplere yetişmekte zorlanıyor. Durgun, yılbaşı geldiğinde satışların iki katına çıktığını ve insanların fiyatlarına rağmen kestaneleri alarak alışverişlerine devam ettiklerini ifade ediyor. Bu yoğunluk, kestane satışının yılbaşında nasıl bir öneme sahip olduğunu gösteriyor.

Kestane tezgahları, kış aylarında sokakların ve caddelerin renkli ve sıcak bir atmosfer kazanmasını sağlıyor. Bu dönemde, vatandaşlar soğuk havalarda dışarıda gezinti yaparken, kestane tezgahlarından aldıkları sıcak kestanelerle içlerini ısıtıyor. Kestane, hem lezzeti hem de sıcaklığıyla kış aylarının olmazsa olmazlarından biri haline geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.