Maliyet Artışlarına Karşı Şans Oyunları Bütçeyi İhya Etti

Maliyet Artışlarına Karşı Şans Oyunları Bütçeyi İhya Etti
Hayat pahalılığına karşı vatandaşların umut kapısı olarak gördüğü şans oyunları, ocak ayında bütçeyi 4 katına çıkararak canlandırdı. Vergi gelirlerindeki artış ve akaryakıt zammının bütçeye etkisiyle ilgili detaylar burada.

Maliyetlerin sürekli artmasıyla boğuşan vatandaşlar, şans oyunlarına yönelerek beklenmedik bir gelir artışı elde ettiler. Vergi indirimlerine rağmen, ocak ayında şans oyunlarından elde edilen vergi geliri, yıllık bazda 4.1 kat artarak 4.8 milyar liraya yükseldi. Bu artış, geçen yılın temmuz ayında artan vergi oranlarına rağmen, 1 Ocak'tan itibaren yarı yarıya düşürülmesine rağmen gerçekleşti.

Vergi Enflasyonu ve Artan Gelirler

Diğer vergi gelirlerindeki artışı üçe katlayan şans oyunlarından elde edilen vergi gelirleri, toplamda yüzde 104 artış gösterdi. Ancak şans oyunları vergi gelirlerindeki artış yüzde 310'u aştı. Bu artış, KDV gelirlerinde de görüldü. Ocak ayında KDV gelirleri, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 164 oranında arttı. Akaryakıt zammı da bütçeye önemli bir gelir kaynağı sağladı.

Akaryakıt Zammının Etkisi

Geçen yıl yapılan genel seçimlerin ardından yapılan akaryakıt ÖTV zammı, akaryakıt fiyatlarının yükselmesine neden oldu ve bu da bütçeye önemli bir katkı sağladı. ÖTV ve KDV yoluyla bütçeyi zenginleştiren akaryakıt zamları, Hazine için önemli bir gelir kapısı haline geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.