Mehmet Şimşek KOBİ'ye Müjdeyi Verdi! Ekonomi Piyasasını Sallayacak Karar!

Mehmet Şimşek KOBİ'ye Müjdeyi Verdi! Ekonomi Piyasasını Sallayacak Karar!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yapmış olduğu açıklamada KOBİ'lere güzel gelişmeleri iletti. Kredi garanti limitleri başta olmak üzere KOBİ'lerin işine yarayacak bazı yenilikleri duyurdu. İşte ekonomi piyasasında hükümetin atacağı adımlar...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KOBİ'ler için getirilecek finansal düzenlemelere dair son gelişmeleri paylaştı. Bakan, Mayıs ayında Resmi Gazete'de yer bulan yeni yönetmelikle KOBİ kategorisinin tanımının revize edildiğini belirtti. Şimşek'e göre, işletmelerin KOBİ statüsü kazanabilmesi için belirlenen yıllık net satış ya da bilanço sınırları güncellendi.

Hazine Desteğinde Revize!

Mehmet Şimşek, mikro işletmeler için azami limitin 5 milyon liradan 10 milyon liraya; küçük işletmeler için 50 milyon liradan 100 milyon liraya; ve orta büyüklükteki işletmeler için ise 250 milyon liradan 500 milyon liraya çıkartıldığını ifade etti. Bu kapsamda, Kredi Garanti Kurumları için sağlanan Hazine desteğinin de revize edileceğini söyledi. Ayrıca, yeni yönetmelik ve bu destek arasındaki uyumu sağlamayı da hedeflediklerini vurguladı.

KOBİ'lere Büyük İş Düşüyor

Bakan Şimşek, KOBİ'lerin Türkiye ekonomisine olan olumlu etkilerine dikkat çekti. Yeni limitlerin KOBİ'lerin daha fazla devlet desteği alabilmesini kolaylaştıracağını, aynı değişikliği kredi garanti sistemine uygulayacaklarını söyledi.

Kredi Garanti Limitlerinde Artış

Maliye Bakanı, "KOBİ'lerin kullanabileceği en yüksek kredi garanti limitini artıracağız" dedi ve bu sayede işletmelerin finansmana daha kolay ulaşabileceğini belirtti. Eski düzenlemeye göre bir KOBİ en fazla 100 milyon lira kredi garanti alabiliyorken, yeni düzenlemeyle bu rakamın 150 milyon liraya çıkacağını açıkladı. Büyük firmalar için de bu limitin 350 milyon liradan 500 milyon liraya yükseltileceğini söyledi.

Şimşek, yeni yönetmelik ile KOBİ olma statüsüne yeni giren işletmelerin de belirli bir süre kredi garanti sisteminden faydalanabileceğini belirtti. 31 Aralık 2023'e kadar bu işletmelerin yeni limitlerden yararlanabileceğini ifade etti. KOBİ'lerin ve büyük firmaların finansman imkanlarını daha etkin kullanabilmesi için gereken diğer adımların da atılacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.