Öğrencinin Maliyeti Artıyor! Servis Ücretlerine Ağustos'tan Sonra Yeni Zam Gelecek

Öğrencinin Maliyeti Artıyor! Servis Ücretlerine Ağustos'tan Sonra Yeni Zam Gelecek
Okulların başlamasına az bir süre kala öğrenci servisleri için fiyat tarifesi de değişkenlik gösteriyor. Veliler, çocukları için yapacağı masraflara yenilerini eklemek zorunda kalacak. İşte Eylül ayı okul servisi zam beklentisi...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım Koordinasyon Merkezi, toplu taşıma ve okul servis ücretlerine ciddi bir oranda zam yapmıştı. Bu zam, özellikle kısa mesafeli okul servis ücretlerini neredeyse yarı yarıya artırmıştı. Günhan Sinar, İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı, gelecekte enflasyon oranlarına bağlı olarak bir düzenleme daha olabileceğini belirtti.

Sinar, servis ücretlerinin geçen yıla göre oldukça arttığına dikkat çekti ve ekstra ücretlerin de unutulmaması gerektiğini vurguladı. Özellikle rehber personel kullanılması zorunlu olan okullarda bu ekstra ücretin eklendiğini belirtti. Yani servis ücretlerinin aslında gözüktüğünden daha yüksek olduğu bir gerçek.

Servis Ücretlerine Yeni Zam Bekleniyor

Odası Başkanı Sinar, yılın geri kalanı için enflasyonun etkilerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini ve yeni bir düzenlemenin yakın zamanda gerçekleşebileceğini söyledi. Servis ücretlerinin aslında toplu taşıma için yüksek olmadığını, çünkü servis hizmetinin özel bir hizmet olduğunu ve maliyetinin de buna göre şekillendiğini belirtti.

Ancak Sinar, özel okulların servis ücretleri konusunda kendi belirledikleri tarifelere uymadığını, hatta 2-3 kat fazla ücret talep ettiğini ifade etti. Bu durumu, özel okulların taşımacılık hizmetini doğrudan servisçilere vermemesi ve aracı taşımacı şirketlerle anlaşması olarak açıkladı. Sinar, bu sistemin sadece velileri değil, aynı zamanda servisçi esnafını da mağdur ettiğini söyledi. Özellikle aracı taşımacı şirketlerin yüksek komisyonlar aldığını ve hatta ödemelerde gecikmeler yaşandığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.