Yasa İçin Onay Verildi! EYT'den Sonra Erken Emeklilikte Yeni Adım!

Yasa İçin Onay Verildi! EYT'den Sonra Erken Emeklilikte Yeni Adım!
Milyonlarca emekli adayı, daha erken yaşta emekli maaşı alabilmek için bu yasa tasarısını bekliyor. TBMM'den onay ne zaman çıkacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşa müjdeli haberi verecek mi?

Erken emekliliğin hayalini kuran fakat bu imkandan yararlanamayanlar için önemli bir gelişme yaşandı. EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) yasasından faydalanamayanlar için yeni bir emeklilik sistemi geliyor. Yeni planla birlikte, 3600 ile 4800 gün arasında prim ödemiş kişiler için erken emeklilik mümkün hale getirilecek. Ayrıca, bu düzenleme yaş sınırlamasını ortadan kaldıracak.

8 Eylül 1999 Tarihli Sigortalılar Dikkat!

EYT yasası daha önce, 8 Eylül 1999 öncesinde sigortası başlamış olanları kapsıyordu ve yaklaşık 2 milyon kişi bu yolla erken emekli olmuştu. Ancak, bu tarihten sonra sigortalı olanlar için erken emeklilik imkanı sınırlıydı. Yeni düzenlemeyle, 10 yıl sigortalılık süresi bulunan kişiler, uygun bir dilekçeyle erken emeklilik hakkını kazanabilecek.

Yeni Yasa Ne Zaman Çıkacak?

Yeni emeklilik planı hakkında ilk işaretleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim öncesinde vermişti. Yeni yasa tasarısı, TBMM'nin Ekim ayında açılması ile birlikte sunulacak ve hızlı bir şekilde kabul edilmesi bekleniyor.

Yeni düzenleme, sadece uzun süreli sigortalıları değil, aynı zamanda prim günü eksik olanları, ev hanımlarını, staj ve çıraklık dönemlerinde mağdur olanları ve Bağ-Kur'luları da kapsayacak. Yani, yeni sistem birçok farklı kesimi etkileyecek ve geniş bir yelpazede erken emeklilik imkanı sunacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.