1 Temmuz Sigara Fiyatları! Yeni Sigara Fiyatları Netleşti..

1 Temmuz Sigara Fiyatları! Yeni Sigara Fiyatları Netleşti..
Sigaraya gelecek olan zam en sık konuşulan konuları arasında yerini alıyor. Gelen son habere göre sigara tüketenlere gelecek olan zam açıklanıyor. Yeni sigara fiyatları net olarak açıklanıyor.

Temmuz Ayında Sigara Fiyatlarına Zam Gelebilir..

Temmuz ayında beklenen ÖTV artışı ile sigara fiyatları güncellenecek. Sigara tüketicileri, en düşük sigara fiyatının ne kadar olacağını ve sigaraya ne kadar zam geleceğini açıklanan bilgilerden öğrenebilecek. 3 Temmuz tarihinde TÜİK, merakla beklenen enflasyon verilerini açıklayacak. Bu açıklama, sadece sigara fiyatlarını değil, alkol ve akaryakıt fiyatlarını da etkileyecek.

3 Temmuz’da Enflasyon Verileri Açıklanacak

TÜİK’in 3 Temmuz Çarşamba günü yapacağı enflasyon verileri açıklaması, sigara, alkol ve akaryakıta gelecek olan zam miktarını netleştirecek. Enflasyon verilerinin ardından Yİ-ÜFE oranları da netleşecek ve zam oranları kesinlik kazanacak.


Sigara Zam Yolunda

Sigara fiyatlarına yüzde 20 oranında zam geleceği bilgisi var. Yeni zam oranıyla birlikte, 50 TL olan vergi eşiğinin 60 TL’ye çıkması halinde, en ucuz sigaraların 56 TL’den 66 TL’ye çıkabileceği açıklandı.


Alkol ve Akaryakıt Fiyatları da Zamdan Etkilenecek

Sigara fiyatlarının yanı sıra, alkol ve akaryakıt fiyatları da yüzde 20 oranında artış gösterecek. Bir litrelik rakının 115 TL zamlanması bekleniyor. Bira ve şarap gibi alkollü içkilerin de yüzde 20 civarında zamlanacağı tahmin ediliyor.


Akaryakıt Fiyatlarında Neler Oluyor ?

Akaryakıt fiyatları da zamdan etkilenecek diğer bir kalem. ÜFE’nin yüzde 20 oranında artması ile ÖTV tutarlarının benzinde 11,34 TL, motorinde ise 10,63 TL’ye çıkması bekleniyor. Bu artışla birlikte benzinin ve motorinin litre fiyatı 44 TL’yi aşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.