BAKANLIKTAN EMEKLİYE ZAM ONAYI! SSK BAĞ-KUR EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ARTIYOR

BAKANLIKTAN EMEKLİYE ZAM ONAYI! SSK BAĞ-KUR EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ARTIYOR
Emeklilikte verilen maaşın artırılmasına yönelik beklenti sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan müjde geldi. Açıklamada en düşük emekli maaşıyla ilgili ifadeler yanıt buldu.

Temmuz ayında beklenen zam oranı, emekli maaşlarına yapılan artışta emekli vatandaşların beklentisini karşılamadı. %40-45 arasında bir artış umut edilirken, sadece %25'lik bir zam gerçekleşti, bu da emekli bireyler arasında hüsranla karşılandı. Birçok emekli bu durumdan mağduriyet yaşadı ve tepkisini dile getirdi.

EMEKLİYE BAKANLIK ZAMMI!

Uzun zamandır emeklilik maaşlarında iyileştirme çağrısı yapılmaktaydı. Temmuz'daki %25'lik zam, birçok emeklinin maddi sıkıntılarına yeterli bir çözüm getirmedi. Emekli vatandaşlar, bu artışın yetersiz kaldığı görüşünde birleşerek hükümetten daha fazla destek talebinde bulundu.

Bu talepler sonucunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli maaşlarına ek bir zam yapılmasını istedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işık Han, bu talebin ardından çalışmalara başlandığını duyurdu. Planlanan bu ek zam, emeklilerin Ekim ayında alacakları maaşlara yansıtılacak. Ayrıca, 7.500 TL olan en düşük emekli maaşının da revize edilmesi gündemde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.