Üniversitelerde İkinci Öğretim Neden Kapatıldı? İkinci Eğitime Ne Oldu ?

Üniversitelerde İkinci Öğretim Neden Kapatıldı? İkinci Eğitime Ne Oldu ?
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, devlet üniversitelerinde ikinci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu. Peki, bu karar neden alındı ve öğrenciler nasıl etkilenecek? Detaylar haberimizde...

İkinci Öğretim Neden Kapatıldı?

Türkiye'de özellikle çalışan kişilerin tercih ettiği ikinci öğretim programları, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından alınan kararla artık açılmayacak. YÖK Başkanı Erol Özvar, yaptığı açıklamada devlet üniversitelerinde ikinci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu. Bu kararın temel gerekçesi olarak üniversitelerdeki program kalitesini artırmak ve istihdama duyarlı, geleceğin mesleklerine uygun programlara odaklanmak gösterildi.

İkinci Öğretimde Okuyan Öğrenciler Ne Olacak?

İkinci öğretim programlarında halen eğitim gören öğrenciler için YÖK, mevcut öğrencilerin eğitimlerine devam edeceklerini belirtti. Yani, şu anda ikinci öğretim programlarına kayıtlı olan öğrenciler, eğitimlerini tamamlayabilecekler. Ancak, bu programlara yeni öğrenci alımı yapılmayacak.

Mevcut öğrencilerin birinci öğretim programlarına geçiş hakkı olup olmayacağı konusunda ise henüz net bir bilgi verilmedi. YÖK'ün bu konuda detaylı bir açıklama yapması bekleniyor. Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için YÖK tarafından gerekli düzenlemelerin yapılacağı ve öğrencilerin bilgilendirileceği ifade ediliyor.

Geleceğin Mesleklerine Yeni Programlar

YÖK, ikinci öğretim programlarının kapatılmasının ardında yatan nedenlerden birinin, üniversitelerde istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun yeni programların oluşturulması olduğunu vurguladı. Bu adım, üniversite eğitiminin daha çağdaş ve iş piyasasının ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesini amaçlıyor.

Vakıf Üniversiteleri de Bu Kararı Takip Edecek

Devlet üniversitelerinde alınan bu kararın ardından, vakıf üniversitelerinin de böyle bir adım atması bekleniyor. YÖK, vakıf üniversitelerinin de ikinci öğretim programlarını kapatarak, istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara yönelmelerini tavsiye etti. Vakıf üniversitelerinin bu tavsiyeye nasıl yanıt vereceği ve hangi adımları atacakları ise yeni yeni netleşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.