A Milli Takım Gruptan Nasıl Çıkar? İhtimaller ve Muhtemel Rakiplerimiz Açıklanıyor

A Milli Takım Gruptan Nasıl Çıkar? İhtimaller ve Muhtemel Rakiplerimiz Açıklanıyor
2024 Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2024 F Grubu 3. ve son maçında Hamburg'da Çekya ile karşı karşıya gelecek olan A Milli Futbol Takımımızın gruptan çıkma ihtimalleri ve gruptan çıkması durumunda muhtemel rakipleri açıklanıyor.

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu 3. ve son maçında Hamburg'da Çekya ile mücadele edecek. Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada millilerimiz, gruptan çıkma yolunda kritik bir karşılaşmaya hazırlanıyor.

Grubun Son Durumu ve İhtimaller

Ay-yıldızlılar, gruptaki ilk maçlarında Gürcistan'ı 3-1 mağlup etti, ikinci maçta ise Portekiz'e 3-0 kaybetti. 3 puanla ikinci sırada bulunan milliler, gruptan çıkmak için Çekya karşısında alacakları sonuca odaklanmış durumda. Çekya ise Portekiz'e 2-1 yenildi ve Gürcistan ile 1-1 berabere kalarak 1 puanla 3. sırada yer alıyor.

Çekya Maçı Öncesi Hazırlıklar

A Milli Futbol Takımı, Çekya maçı hazırlıklarını Almanya'nın Hannover şehrine bağlı Barsinghausen kasabasındaki Sporthotel Fuchsbachtal'da sürdürüyor. Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetiminde yapılan antrenmanlarda, takımın son taktik çalışmaları yapıldı. Orkun Kökçü bireysel çalışırken, kaleci Mert Günok antrenmanda yer almadı.

Gruptan Çıkma İhtimalleri

Ay-yıldızlılar, Çekya'yı mağlup eder ya da berabere kalırsa grubu 2. sırada tamamlayacak ve D Grubu'nu ilk sırada bitiren ülke ile eşleşecek. Milliler yenilmesi durumunda ise alacağı sonuca göre 3. olarak grubundan çıkabilir. Bu durumda B veya C Grubu'nu lider tamamlayan ülkelerden biriyle karşılaşacak.

Türkiye ve Çekya'nın Tarihi Karşılaşmaları

Türkiye ile Çekya bugüne kadar 11 kez karşı karşıya geldi. Bu müsabakalarda milliler 5 galibiyet, 5 mağlubiyet alırken, 1 maç berabere sona erdi. Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda Çekya ile 2 kez karşılaştı ve her iki maçı da kazandı.

A Milli Takımın Genel Performansı

Milli Takımımız, Çekya maçı ile tarihindeki 629. maçına çıkacak. Geride kalan 628 karşılaşmada 243 galibiyet, 237 mağlubiyet ve 148 beraberlik aldı. Türkiye, bu maçlarda 856 gol atarken, kalesinde 901 gol gördü.

Muhtemel Rakiplerimiz

A Milli Takım, Çekya'dan 1 puan alması halinde, ikili averajda Gürcistan'a üstünlük sağladığı için diğer maçın sonucuna bakmaksızın grubu 2. sırada tamamlayacak. Bu durumda D Grubu'nu lider bitiren Hollanda, Fransa veya Avusturya'dan biriyle eşleşecek.

Milli takım grubu 2. sırada tamamlarsa, son 16 turu karşılaşmasını D Grubu'nun lideriyle 2 Temmuz'da Leipzig'de oynayacak. Eğer milliler gruptan 3. olarak çıkarsa, B Grubu'nun ya da C Grubu'nun lideri ile karşılaşacak. B Grubu'nu lider tamamlamayı garantileyen İspanya ile karşılaşma ihtimali yüksek. Bu durumda Türkiye ile İspanya 30 Haziran'da Köln'de karşı karşıya gelecek.

C Grubu'nda ise liderlik mücadelesi son maçlar öncesinde 4 puanlı İngiltere, 2'şer puanlı Danimarka ve Slovenya arasında sürüyor. Türkiye, en iyi dört 3. arasına girip C Grubu'nun lideri ile eşleşirse, 30 Haziran'da Gelsenkirchen'de son 16 turu maçına çıkacak.

Maç Detayları ve Hakemler

Türkiye - Çekya mücadelesini Romanya Futbol Federasyonu'ndan Istvan Kovacs yönetecek. Kovacs'ın yardımcılıklarını Vasile Marinescu ve Ovidiu Artene yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi Norveç Futbol Federasyonu'ndan Espen Eskas olacak. VAR olarak Polonya Futbol Federasyonu'ndan Tomasz Kwiatkowski görev yapacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.