Beşiktaş'ın Derbi Kâbusu Sürüyor: Son 3 Sezonda Galibiyet Hasreti

Beşiktaş'ın Derbi Kâbusu Sürüyor: Son 3 Sezonda Galibiyet Hasreti
Beşiktaş, Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray'a 1-0 yenilerek derbi kabusunu sürdürdü. Son üç sezonda oynadığı 11 derbide sadece 3 galibiyet alabilen siyah-beyazlılar, şampiyonluk yarışında da geride kalmış durumda. Son 11 derbinin 10'unda ilk golü yiyen Beşiktaş, bu sezonki derbilerde de puan alamadı ve son 3 derbiyi de 10 kişi tamamladı.

Beşiktaş, son şampiyonluğunu elde ettiği 2020-2021 sezonundan bu yana Galatasaray ve Fenerbahçe gibi önemli rakiplerine karşı zorlanıyor. Ligde 16. ve son şampiyonluğundan sonra oynadığı 11 derbiden sadece 3'ünü kazanabilen siyah-beyazlılar, bu müsabakalarda 5 kez mağlup oldu ve 3 beraberlik aldı.

İlk Gol Sorunu ve Sonuçlar

Son 11 derbinin 10'unda rakiplerine ilk golü atan Beşiktaş, bu durumdan sadece 3 maçta galip gelmeyi başarabildi. Takım, 16 gol atarken, kalesinde 17 gol gördü. Bu sezonki derbilerde ise ilk golü atan taraf olamayan Beşiktaş, mağlubiyetlerle sahadan ayrıldı.

Beşiktaş'ın Bu Sezonki Derbi Performansı

Bu sezon farklı teknik adamların yönetiminde çıktığı 3 derbide de mağlup olan Beşiktaş, Galatasaray'a 2-1 ve 1-0'lık skorlarla, Fenerbahçe'ye ise 3-1 yenilerek dezavantajlı bir grafik sergiledi.

Kırmızı Kartlarla Zor Anlar

Son 3 sezonda oynadığı derbilerde 3 kez kırmızı kart gören Beşiktaş, bu sezon Galatasaray'a karşı iki maçta ve Fenerbahçe'ye karşı bir maçta 10 kişi kalarak mücadele etmek zorunda kaldı.

Beşiktaş, derbi performansında gösterdiği zorluklarla şampiyonluk yarışında geriye düşerken, taraftarların beklentilerini karşılamak için önemli bir mücadele veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.