Brezilyalı Neymar, Pele'nin Rekorunu Geçti! Milli Takım Gol Sıralamasında Birinci Oldu!

Brezilyalı Neymar, Pele'nin Rekorunu Geçti! Milli Takım Gol Sıralamasında Birinci Oldu!
Neymar'ın Brezilya Milli Takımında attığı gol sayısı 79'a yükseldi. Neymar, Bolivya ile Brezilya arasındaki maçta iki gol daha atarak Pele'nin 77 gollük rekorunu geride bırakmayı başardı.

Brezilya'nın Dünya Kupası Eleme maçında Bolivya'ya deplasmanda 5-1'lik farklı bir galibiyetle üstünlük sağladığı haberler arasında, Neymar'ın bu maçta kaydettiği iki gol büyük önem taşıyordu. Neymar, bu gollerle milli takımda toplam gol sayısını 79'a yükselterek, Brezilyalı futbol efsanesi Pele'nin rekorunu kırmış oldu.

Pele'nin Rekorunu Geçti

Pele, 1957-1971 yılları arasında milli formayı giydiği 92 maçta toplamda 77 gol atmıştı. Neymar'ın bu yeni rekoru, ülkenin futbol tarihinde önemli bir kilometre taşı olarak kabul ediliyor. Pele, Aralık ayında vefat etmiş olmasına rağmen, Neymar'ın bu başarısı sosyal medya hesabından kutlandı. Paylaşılan mesajda, "Neymar, Brezilya'nın Kral'ını geçerek bizleri gururlandırdı. Pele de şüphesiz sizi alkışlıyor olurdu," ifadelerine yer verildi.

Neymar, 2017 yılında Barcelona'dan 222 milyon euroya Paris Saint-Germain'e transfer olmuş ve bu sayede 'dünyanın en pahalı futbolcusu' ünvanını kazanmıştı. Bu yaz ise, Brezilyalı yıldız oyuncu, Suudi Arabistan'ın Al-Hilal takımına transfer oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.