En Değerli Takım Galatasaray Çıktı! Trendyol Süper Lig'de Takımların Piyasa Değerleri Duyuruldu!

En Değerli Takım Galatasaray Çıktı! Trendyol Süper Lig'de Takımların Piyasa Değerleri Duyuruldu!
Trendyol Süper Lig, geçtiğimiz haftaki maçlarla resmi olarak başladı. Bu esnada çeşitli verilere göre ligin en değerli takımları da belli oldu. Listenin ilk sırasında Galatasaray bulunuyor. 1 milyar eurodan fazla değeri olan ligde işte güncel liste...

Trendyol Süper Lig'de heyecanlı bir sezonun startı veriliyor. 20 ekip, 19 Mayıs 2024'e kadar sürecek olan bu rekabette en tepede yer almak için kıyasıya mücadele edecek. Yeni sezonun ilk düdüğü Trabzonspor ile Fraport TAV Antalyaspor'un karşılaşmasıyla çalacak. Trendyol Süper Lig, piyasa değeriyle Avrupa'nın yedinci en değerli ligi unvanını taşıyor ve toplam değeri 1 milyar euro sınırını aşarak 1.03 milyar euroya ulaşıyor.

Transfermarkt verilerine bakıldığında, Galatasaray, son şampiyon olarak en yüksek kadro değeriyle öne çıkıyor. Sarı-kırmızılıların kadrosunun değeri tam olarak 246.98 milyon euro. Bu transfer döneminde Icardi'ye yapılan yatırımın yanı sıra Zaha, Demirbay, Tete ve diğer yıldızlar takıma katıldı.

Fenerbahçe, şampiyonluk hedefiyle yeni sezona hazırlanıyor ve 178.38 milyon euro'luk bir kadro değeriyle dikkat çekiyor. Dzeko, Tadic ve diğer yetenekli isimler bu sezon sarı-lacivertli formayı giyecek. Şenol Güneş'in liderliğindeki Beşiktaş, 106.10 milyon euro'luk kadro değeriyle bu sıralamada üçüncü. Arthur Masuaku, Onana ve Rebic gibi isimler Kara Kartal'ın bu sezonki hücum hattını güçlendirecek. Trabzonspor ise 100.98 milyon euro değerindeki kadrosuyla lige hazır. Orsic, Teklic ve diğer oyuncular, bordo-mavililere bu sezon destek olacak.

Ligdeki diğer önemli takımlardan Rams Başakşehir, 54.13 milyon euro'luk değeriyle dikkat çekerken, Adana Demirspor ve Alanyaspor sırasıyla 43.50 ve 37 milyon euro'luk kadro değerleriyle onu takip ediyor. Yeni yüzlerden Yılport Samsunspor, 26.18 milyon euro'luk değeriyle lige iddialı bir giriş yapıyor.

Kadro değerlerine baktığımızda, diğer takımların sıralaması şu şekilde oluşuyor: Kayserispor (20.68 milyon), Hatayspor (18.86 milyon), Kasımpaşa (18.28 milyon), Gaziantep (17.93 milyon), Pendikspor (16.65 milyon), Karagümrük (16.48 milyon), Rizespor (16.23 milyon), Sivasspor (15.58 milyon) ve İstanbulspor (13.44 milyon euro).

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.