EURO 2024'te Finalin İlk Bileti Nerenin ? İspanya 2-1'le Final Yolunda..

EURO 2024'te Finalin İlk Bileti Nerenin ? İspanya 2-1'le Final Yolunda..
EURO 2024 yarı finalinde İspanya, Fransa'yı 2-1 yenerek finale yükseldi. İspanya'nın genç yeteneği Lamine Yamal, attığı golle turnuva tarihine geçti. Detaylar haberimizde...

İspanya, EURO 2024'te Finale Yükselen İlk Takım Oldu

EURO 2024 yarı final mücadelesinde İspanya, Fransa'yı 2-1 yenerek finale yükselen ilk takım oldu. Müthiş bir tempoda geçen karşılaşmada Fransa, 9. dakikada Randal Kolo-Muani ile gol geldi. İspanya, hızlı bir oyunla maçı kazanmayı bildi. İspanya'nın golleri 21. dakikada Lamine Yamal ve 25. dakikada Daniel Olmo'dan geldi. Maçın geri kalan bölümünde üstün bir oyun sergileyen İspanya, finale yükselmenin sevincini yaşadı.

İspanya, 2021 Uluslar Ligi'nin Rövanşını Aldı

İki takım son olarak 2020-2021 UEFA Uluslar Ligi finalinde karşı karşıya gelmişti. O maçta Fransa, yeniliyor olmasına rağmen 2-1 kazanmıştı. Bu yarı final galibiyetiyle İspanya, o mağlubiyetin rövanşını almış oldu. İspanya, bu zaferle birlikte tarihine bir başarı daha ekledi.

İspanya'nın Yenilmezlik Serisi

İspanya, EURO 2024'te oynadığı tüm maçları kazanarak yarı finale geldi. İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk'un yer aldığı B Grubu'ndan gol yemeden 3 galibiyetle lider çıkan İspanya, son 16 turunda Gürcistan'ı, çeyrek finalde ise uzatmalar sonunda ev sahibi Almanya'yı eleyerek yarı finale yükseldi. Bu başarı, İspanya'nın turnuvadaki kararlılığını ve gücünü ortaya koyuyor.

Fransa Nasıl Oynadı ?

Fransa, şampiyonaya D Grubu'nda Avusturya, Hollanda ve Polonya ile mücadele ederek başladı. 1 galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan toplayan Fransa, gruptan ikinci sırada çıkarak son 16 turuna yükseldi. Bu turda Belçika'yı eleyen "Horozlar", çeyrek finalde ise penaltılara giden maçta Portekiz'i saf dışı bıraktı. Ancak yarı finalde İspanya'ya yenilerek turnuvaya veda etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.