Galatasaray UEFA Ülke Puanını Yukarıya Çekti! Rakiplerimizi Geride Bıraktık!

Galatasaray UEFA Ülke Puanını Yukarıya Çekti! Rakiplerimizi Geride Bıraktık!
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performans neticesinde ülke puanımız daha da arttı. Son olarak 9. sıraya yükselen Türkiye, pek çok rakibini geride bırakmayı başardı. UEFA'nın ülke puan sıralaması...

Türkiye'nin UEFA'nın ülke puanlama sistemindeki ivmesi kesilmiyor. Galatasaray'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde play-off turunu Molde karşısında başarıyla tamamlaması sonucunda Türkiye'nin toplam puanı 32.100'e yükseldi. Bu sonuçla Türkiye, sıralamada İskoçya'yı arkasında bırakarak 9. pozisyona yerleşti. Eğer Türkiye bu seviyeyi koruyabilirse, 2025-26 futbol sezonunda Süper Lig'in ikincisi, Şampiyonlar Ligi'nde 2. Eleme Turu yerine 3. Eleme Turu'ndan katılım sağlayacak. Aynı sezonun Süper Lig şampiyonu ise direk grup etabına dahil olacak.

ÜLKE PUANI NE KADAR ARTIYOR?

UEFA'nın ülke puanını hesaplama kriterleri ise şu şekilde: Grup aşamalarında bir galibiyet 0.5, bir beraberlik ise 0.25 puan getirirken; eleme turlarında galibiyet 0.25 ve beraberlik 0.125 puan kazandırıyor. Ek olarak, turnuvada ilerledikçe ekstra bonus puanlar da ekleniyor.

galatasaray.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.