Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi'nden En Kötü İhtimalle 16 Milyon Euro Ödül Gelecek!

Galatasaray'a Şampiyonlar Ligi'nden En Kötü İhtimalle 16 Milyon Euro Ödül Gelecek!
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nden yüksek ödeme alacak. Eğer Molde'ye karşı elenirse dahi 16 Milyon Euro parayı garantiledi. İşte Sarı Kırmızılı ekibi bekleyen detaylar haberimizde...

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde play-off etabında Norveç'in Molde takımıyla mücadele edecek olan Galatasaray, bu turda başarısız olsa bile mali olarak ciddi bir gelir elde edecek. Eğer Molde'ye karşı istediği sonucu alamazsa, Galatasaray'ın UEFA'dan alacağı maddi destek 16 milyon Euro'yu bulacak.

UEFA'nın belirlediği kurallar doğrultusunda, Şampiyonlar Ligi play-off'unda elenen ekiplere 5 milyon Euro değerinde bir teselli ödülü veriliyor. Bu kapsamda, Galatasaray'ın daha önce Slovenya'dan Olimpija Ljubljana'yı mağlup ederek play-off turuna yükselmesi, kulübün bu geliri garantilemesini sağladı. Ancak Molde karşısında elenirse, Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde mücadelesini sürdüreceği kesinleşmiş olacak.

Avrupa Ligi'nde grup aşamasında yer alacak olan takımlar için belirlenen katılım ücreti 3,63 milyon Euro. Ancak Galatasaray için asıl kazanç, Avrupa Ligi'nin market gelirlerinden gelecek. Türkiye'nin bu ligdeki toplam market geliri yaklaşık 5 milyon Euro civarında. Eğer Galatasaray, bu ligde tek Türk takımı olarak mücadele ederse, bu gelirin tamamı sarı-kırmızılı ekibe aktarılacak. Ayrıca, Galatasaray'ın katsayı bazında sıralamadaki yeri, ekstra bir gelir getirisi olarak karşımıza çıkıyor. Şu anki sıralamada 18 takımı geride bırakan Galatasaray, bu başarısıyla 2,5 milyon Euro ekstra geliri garantiledi. Sonuç olarak, Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olamasa dahi, Galatasaray'ın Avrupa'dan elde edeceği toplam gelir 16 milyon Euro olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.