Saldırıya Uğrayan Hakem Halil Umut Meler Hakemliği Bırakma Kararı Aldı!

Saldırıya Uğrayan Hakem Halil Umut Meler Hakemliği Bırakma Kararı Aldı!
Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maç sonrası yaşanan saldırıda hakem Halil Umut Meler yaralandı. Son durumuyla ilgili bilgi veren Profesör Doktor Mehmet Yörübulut, Meler'in sağlık durumunun iyi olduğunu ve hayati tehlikesinin olmadığını açıkladı.

Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maç, saha olaylarıyla gündeme geldi. Maçın son düdüğünün ardından MKE Ankaragücü başkanı Faruk Koca ve beraberindeki kişiler, sahaya inerek maçı yöneten hakem Halil Umut Meler'e saldırdı. Yaşanan bu saldırı sonucunda Meler yaralandı ve hemen hastaneye kaldırıldı.

Olayın ardından açıklamalarda bulunan Profesör Doktor Mehmet Yörübulut, Halil Umut Meler'in sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Yörübulut, şunları söyledi: "Hastanemize biraz önce hastamız acil servise başvurdu. Orhan Hocamızla beraber diğer doktor arkadaşlar ilk muayeneler, tomografi ve ileri tetkikler, özellikle kafa travması olması nedeniyle beyinden mide bölgesine kadar tarandı. Şu an için hayati tehlike yok. Sol göz çevresinde kanaması var. Orada küçük bir çatlak var. Önemli bir hayati tehlike gözükmüyor. Kafa travması olması sebebiyle hocamızı sabaha kadar takip edeceğiz. Sabah gerekli tetkiklerin ardından göndereceğiz. Halil Umut Meler ile konuştuk. Hasta mahremiyetine girdiği için aktaramayacağım."

Halil Umut Meler'in yaşadığı saldırı sonrası hakemlik kariyerini sonlandırma kararı aldığı belirtilmektedir. Yaşanan bu talihsiz olay, Türk futbolunda şiddetin önüne geçilmesi gerektiği konusunda bir kez daha dikkat çekmiştir.

Spor camiası ve futbolseverler, hakemlere yönelik şiddetin son bulması ve sporun temiz bir şekilde oynanabilmesi için gerekli önlemlerin alınmasını talep etmektedirler. Bu tür olayların yaşanmaması ve sporun fair-play ruhuna uygun bir şekilde icra edilmesi için çeşitli kesimlerden çağrılar yapılmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.