SON DAKİKA: MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Görevinden İstifa Etti

SON DAKİKA: MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Görevinden İstifa Etti
MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, saha içinde hakem Halil Umut Meler'e yumruk atmasının ardından görevinden istifa etti.

Kara Gün: Ankaragücü-Rizespor Maçında Yaşananlar

Yeşil sahalarda hiç görmek istenmeyen olaylar dün akşam MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçta gerçekleşti. 1-1 sonuçlanan karşılaşmanın son düdüğünün ardından saha karıştı. Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, maçın orta hakemi Halil Umut Meler'e yumruk atmıştı. Meler, aldığı darbenin etkisiyle yere düştü ve yerde iken tekme darbesi de aldı. Bu üzücü olay, kameralar tarafından kaydedildi ve kamuoyunda büyük infiale neden oldu.

Gözaltına Alınanlar ve Tutuklamalar

Yaşanan şiddet olayının ardından Faruk Koca dahil üç kişi gözaltına alındı. Hakem Halil Umut Meler ise hastaneye kaldırılarak tedavi edildi. Meler'in sağlık durumu ciddiyetini korurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve gözaltına alınanlar mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, Faruk Koca dahil üç kişiyi tutukladı.

Başkan Faruk Koca'dan İstifa Kararı

Yaşanan bu üzücü olayların ardından MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, kulüpteki görevinden istifa etti. Koca'nın istifası, kulüp avukatı aracılığıyla duyuruldu.

Başkan Koca'dan Kamuoyuna Özür Mesajı

Başkan Faruk Koca, yaşanan olayın ardından kamuoyuna özür mesajı yayımladı. Mesajında, hakem Halil Umut Meler ve ailesinden özür dileyen Koca, yaşadığı mahcubiyeti ifade etti ve şu sözlere yer verdi: "Halil Umut Meler'e karşı sergilediğim tavır nedeniyle başta Sayın Meler ve ailesi olmak üzere Türk hakem camiasından, spor kamuoyundan ve milletimizden özür diliyorum."

Sonuç Olarak, MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, hakeme yönelik şiddet olayı sonrasında görevinden istifa etti. Yaşanan üzücü olay, futbol camiasında büyük yankı uyandırdı ve sporun fair-play ilkesine zarar verdi. Başkan Koca'nın özür mesajıyla kamuoyuna yaptığı açıklama, olayın yarattığı etkiyi hafifletmeye yönelik bir adım olarak değerlendirildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.