Süper Kupa Finali Heyecanı Süper Lig Fikstürünü Etkiledi

Süper Kupa Finali Heyecanı Süper Lig Fikstürünü Etkiledi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa finali nedeniyle Süper Lig maçlarının tarihlerini değiştirdi. Süper Kupa finali için yapılan takvim değişikliği, kulüplerin transfer ettiği futbolcuları finalde oynatabilme imkanı sunuyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in normal seyrini değiştirecek önemli bir karar aldı. TFF, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki heyecan dolu Süper Kupa finali nedeniyle lig maçlarının tarihlerini kaydırdı.

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan ancak "Atatürk" krizi sebebiyle ertelenen 2023 Turkcell Süper Kupa finali, bu yılın Nisan ayında gerçekleşecek. Bu büyük etkinlik nedeniyle, Trendyol Süper Lig maçlarının programı da değişti.

TFF'nin açıklamasına göre, 7 Nisan 2024 Pazar günü oynanacak olan Süper Kupa finali dolayısıyla, 5, 6, 7 ve 8 Nisan tarihlerinde planlanan maçlar bir hafta kaydırıldı. Bu değişiklikle birlikte liglerin sona erme tarihi de 26 Mayıs 2024 olarak güncellendi.

TFF yetkilileri, yaptıkları açıklamada, Süper Kupa finali için alınan takvim değişikliğinin, kulüplerin transfer ettiği futbolcuları finalde oynatabilmelerine olanak tanıyacağını belirtti. Ayrıca, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 18. maddesinin Süper Kupa finalinde uygulanmayacağı da vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.