Türk Takımları Galibiyet Şovu Yaptı! Türkiye UEFA Puan Sıralamasında Zirveye Oynuyor!

Türk Takımları Galibiyet Şovu Yaptı! Türkiye UEFA Puan Sıralamasında Zirveye Oynuyor!
Türkiye'nin son dönemde elde ettiği UEFA ülke puanı dikkat çekmekte. Konferans Ligi'nde gösterdiğimiz başarı ve Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi zaferi ülke sıralamamızı artırdı. Fenerbahçe, Adana Demirspor ve Beşiktaş da takdir edildi.

Türk futbolunun Avrupa arenasındaki başarılı performansı bu sezon da devam ediyor. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Olimpija karşısında galip gelerek play-off turuna ilerledi. Öte yandan, Fenerbahçe, Adana Demirspor ve Beşiktaş, Konferans Ligi'nde sırasıyla Maribor, Osijek ve Neftçi Bakü'ye üstünlük sağlayarak aynı tura yükseldi.

Bu sezon, Türk temsilcilerinin Avrupa'da sergilediği etkileyici performans sayesinde Türkiye, Avrupa'nın en çok puan kazanan ülkeler listesinde en üst sıralara tırmandı. Şu anki sıralamada Türkiye ve Polonya, 3.500 puanla zirvede bulunuyor.

UEFA'daki Puanımız Arttı

Türk takımlarının bu başarısı UEFA ülke puanlamasında da yankı buldu. Türkiye, 30.100 puanla onuncu sıraya yerleşti. Eğer bu sezon bu başarılı performans devam ederse, 2024/25 Süper Lig şampiyonu, 2025/26 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkı elde edecek.

Avusturya'nın temsilcisi olan Austria Wien'in Konferans Ligi'nden elenmesi de rakip ülkeler açısından dikkat çekici bir gelişmeydi.

Son olarak, UEFA ülke puanlamasının zirvesinde İngiltere bulunuyor. Ardından sırasıyla İspanya, İtalya ve Almanya geliyor. Türkiye'nin hemen ardından ise Avusturya, İsviçre ve Sırbistan sıralanıyor. Türk futbolunun bu sezonki performansı, UEFA sıralamalarında daha da yukarılara tırmanabileceğini gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.