Türkiye Uzatma Dakikalarında Avrupa'da Birinci Oldu

Türkiye Uzatma Dakikalarında Avrupa'da Birinci Oldu
CIES'in raporuna göre dünyadaki futbol liglerinde en çok uzatma dakikalarının eklendiği ligler belirlendi. Türkiye'nin 1. Lig'i Avrupa'da önemli bir yere sahipken, Katar Ligi en fazla uzatma dakikasıyla öne çıkıyor. Detaylar haberimizde.

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi'nin (CIES) 71 farklı ligi inceleyerek hazırladığı rapora göre, maçlarda en çok uzatma dakikalarının eklendiği ligler açıklandı. İşte detaylar:

Dünya Liglerinde Duraksama: CIES Raporu

CIES'in raporunda, dünya çapında 71 farklı ligde kart ve faul istatistiklerinin yanı sıra maçlarda verilen oynanmamış sürelerin ortalamaları da incelendi. Rapora göre:

En Çok Kırmızı Kart: Kırmızı kart istatistiğinde, Bolivya Ligi %0.61'lik bir oranla zirvede yer alırken, en çok kırmızı kartın çıktığı lig olarak dikkat çekti.

En Çok Faul: Faul istatistiklerinde ise Brezilya Seri B, maç başına ortalama 30.34 faul ile listenin başında yer aldı.

En Fazla Uzatma Dakikası: Uzatma dakikaları konusunda ise Katar Ligi zirvede bulunuyor. Yıldızlar Ligi'nde maç başına ortalama 13:49 dakika uzatma süresi uygulanırken, bu istatistik Katar'ı listenin başına taşıdı. Suudi Pro Lig ise 285 maç ve 13:48 ortalama uzatma süresiyle ikinci sırada yer aldı.

Türkiye'den Avrupa'da Zirve: Avrupa'da Türkiye, uzatma dakikaları konusunda önemli bir yere sahip. Türkiye'nin 1. Lig'i Avrupa'da 9. sırada yer alırken, maç başına ortalama 25.74 faul ve 11:05 uzatma dakikasıyla dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.