Telefonunuzu Gece Şarjda Bırakmayın! Yeni Nedeni Açıklandı

Telefonunuzu Gece Şarjda Bırakmayın! Yeni Nedeni Açıklandı
Gece boyunca telefonları şarjda bırakmanın ciddi zararları olduğu ortaya çıktı. Bir çok kişi akşam telefonu şarjda takıp sabah alıyor. Yeni bilgiler şarj ile ilgili ciddi risk barındırdığı ortaya çıktı. Gece boyunca telefonları şarjda bırakmanın ciddi zararları olduğu ortaya çıktı.

Çoğumuz ne yazık ki telefonlarımızı gece yatarken şarja takıyor ve sabah alıyoruz. Bu bizim için çok normal bir hal gibi gözükürken, uzmanlar telefonu gece boyunca şarja takmanın risklerini açıkladı. Telefonunu gece şarj edenler için yeni bilgiler...

Büyük Riski Olduğu Açıklandı

Telefonları gece boyunca şarjda bırakmanın çok büyük hata olduğu ortaya çıktı. Telefonu gece şarja takıp sabah kalkınca yüzde 100 dolu olarak almak bir çok kişi için kolaylık gibi gözükebilir. Yeni bilgiler telefonu gece boyunca şarjda bırakmanın büyük riskleri olduğunu açıklandı.

Telefonu Gece Boyu Şarjda Bırakmak

Telefonu gece boyunca şarjda bırakmak, ihtiyaç duyulan sürenin çok fazlası kadar şarj olmasına neden olacaktır. Bu durum kolaya iyi gibi gözükse de telefona kaldırabileceğinden fazla elektrik ve enerji yüklenmesi anlamına geliyor.

Telefon üreticileri, cihazların aşırı şarj edilmesini bitirecek çeşitli yollar çıkarsa bile ,o yollar pil ömrünün azalmasına neden olabilir. Özellikle eski telefon modellerinde bu risk daha da artmaktadır.

Telefonu Sabah Yüzde 100 Şarjla Almak

Telefon aşırı ısınmayı engellemek adına yüzde 100 şarja ulaştığı zaman şarj etmeyi bırakıyor. Ancak arka planda çalışan ve açık olan uygulamalar varsa, bu durumda telefonunuz yeniden aşırı ısınmaya maruz kalabilir. CQUniversity Australia'da Bilgi ve İletişim Teknolojisi alanında olan Ritesh Chugh, "Damla şarjı zamanla pilin ömrünü tüketebilir. Bu nedenle birçok üreticinin bunu düzenleyecek özellikleri vardır” açıklamasında bulundu. Bu da telefonu gece boyunca şarjda bırakmanın telefonun pil ömrünün azalmasına neden olabileceği anlamına geliyor.

iPhone ve Samsung Cihazlarında Özel Özellikler

Bazı telefon markaları, pil ömrünü uzatmak için özel özellikler sunuyor. Örneğin, iPhone telefonlarda şarjın yüzde 80’e çıkmasını geciktirecek bir özellik mevcutken, Samsung telefonlarda bu özellik yüzde 85’lerde devreye giriyor. Bu özellikler, telefonların aşırı şarj edilmesini ve pilin ömrünün kısalmasını bitiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.