Gram Altında Yeni Dönem! Altında Bir İlk Yaşanıyor Dedi, Fiyat Tahminini Açıkladı!

Gram Altında Yeni Dönem! Altında Bir İlk Yaşanıyor Dedi, Fiyat Tahminini Açıkladı!
Altın fiyatlarında yeni gelişmeler yaşanıyor. Gram altın 3000 TL'yi görür mü diye beklenirken bu sefer uzman isim konuştu.

Altın fiyatları, ekonomik dalgalanmalar ve yatırımcıların güvenli liman arayışıyla rekor seviyelere ulaşmaya devam ediyor. Özellikle Türkiye'de, Kapalıçarşı'da işlem gören gram altın ve diğer altın ürünlerinin fiyatları dikkat çekici artışlar gösterdi. Talebin artmasıyla birlikte, Kapalıçarşı'daki günlük altın ihtiyacı 1 tona yükselirken, Darphane'nin günlük altın üretimi 300 kilo ile sınırlı kaldı. Bu durum, altın satış fiyatlarındaki makasın genişlemesine neden oldu.

Altın Fiyatlarındaki Makas Gündem Oldu

Kapalıçarşı'da, 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 7,81 artışla 2.235 liraya yükseldi. Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise yüzde 7,85 artarak 15.025 liraya çıktı. Çeyrek altın ise geçen hafta sonu 3.410 lira iken, bu hafta 3.678 liraya yükseldi. Altın alış fiyatları arasındaki makasın 400 liraya kadar çıkması, yatırımcıların dikkatini çekiyor. Kapalıçarşı'da bazı kuyumcular çeyrek altını 3.700 liradan, bazısı ise 4.000 liradan satıyor. Bu fiyat farklılıkları, bölgeden bölgeye ve mağazadan mağazaya değişiklik gösterebiliyor.

Darphane'nin Üretim Kapasitesi ve Talep

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akayık, piyasada altın bulunamadığına ve talebin Darphane'nin günlük üretim kapasitesini aştığına dikkat çekti. Akayık, "Darphane'nin günlük üretimi 300 kilo civarında ama talep 1 tona yakın. Bu fiyat farkı da bunlardan oluşuyor," dedi. Ekonomist Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, altın fiyatlarının yıl sonuna doğru 3.000 TL'yi bulacağını öngörüyor. Ekonomik politikaların stabil olduğu bir dönemde, altının güvenli bir yatırım aracı olarak tercih edilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.