Kamu Bankası Formülü Buldu: Aylık 11.500 TL Taksitle 1.5 Milyon TL Konut Kredisi!

Kamu Bankası Formülü Buldu: Aylık 11.500 TL Taksitle 1.5 Milyon TL Konut Kredisi!
Konut kredisinde taksit miktarını düşüren formül belli oldu. 1.5 milyon TL'lik kredi için kişi başına talep edilecek miktar, faiz ve vadeye bağlı olarak 11.500 TL civarında.

Ziraat Bankası, konut sahibi olma hayalleri yüksek faiz oranları ve artan konut fiyatları nedeniyle zorlaşan vatandaşlar için devrim niteliğinde bir kampanya başlattı. Bankadan yapılan son dakika duyurusuna göre, ortak konut kredisi imkanı sunulacak. Bu yeni kampanya, en az 2, en fazla 5 kişinin bir araya gelerek kredi kullanmasına olanak tanıyarak, yüksek konut fiyatlarına rağmen vatandaşlara ev sahibi olma fırsatı sunuyor.

Kampanya, "Birden çok kişinin gelir beyanıyla yüksek tutarlarda taksitleri kolayca ödeme" imkanı sağlıyor. Buna göre, düzenli geliri olan en az 2, en fazla 5 kişi bir araya gelip, konut alımlarını kredilendirebilecek. Bu şekilde, birlikte hareket eden ortaklar, SPK lisanslı ekspertiz firmaları tarafından düzenlenen rapora göre belirlenen konut değeri üzerinden, BDDK'nın belirlediği maksimum kredi tutarlarına ve oranlarına uygun şekilde kredi kullanabilecekler.

Banka, krediye konu olan gayrimenkul üzerine ipotek tesis edileceğini belirtirken, gerekli görülmesi halinde ek teminat da istenebileceğini açıkladı. Ayrıca, kredi kullanımı sırasında hayat, konut ve zorunlu deprem sigortası gibi bireysel kredi ürünlerinin de müşterilere sunulacağını belirtti.

Kampanya detaylarına göre, örneğin 1,5 milyon TL'lik bir ortak konut kredisi kullanıldığında, 120 ay vadede aylık ödemeler 57.512 TL olarak gerçekleşecek. Bu tutar 5 kişi arasında bölündüğünde, kişi başına düşen aylık taksit miktarı yaklaşık 11.500 TL olacak. Bu, yüksek tutarlı konut kredilerini daha erişilebilir kılarak, birçok kişinin ev sahibi olma hayalini gerçeğe dönüştürme potansiyeline sahip.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.