Yeni Vergi Yolda: Kripto Paralara Vergi Düzenlemesi Çok Yakında Geliyor!

Yeni Vergi Yolda: Kripto Paralara Vergi Düzenlemesi Çok Yakında Geliyor!
AK Parti, kripto para düzenlemesi için çalışmalarını sürdürüyor. İlgili yasa teklifinin Ramazan Bayramı sonrası Meclis'e sunulması planlanıyor. Düzenleme kapsamında kripto varlık alım satım platformlarına lisans verilmesi öngörülüyor.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, kripto paralara yönelik düzenleme çalışmalarının devam ettiğini ve Ramazan Bayramı sonrasında ilgili yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sunacaklarını açıkladı. İşte Türkiye'nin kripto para piyasasındaki son gelişmeler ve düzenleme hakkındaki detaylar.

Kripto Varlıklara Yönelik Düzenleme Hazırlıkları

AK Parti Grup Başkanı Cahit Güler, kripto varlıklara yönelik düzenleme çalışmalarının Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda sürdüğünü belirtti. Çalışmalar tamamlandıktan sonra AK Parti TBMM Grup Başkanlığı olarak ilgili yasa teklifinin hazırlıklarını başlattıklarını duyurdu.

Uluslararası Standartlara Uyum Hedefleniyor

Özellikle kripto varlıklara ilişkin düzenlemenin uluslararası uygulamalara benzer bir yapıda olacağını vurgulayan Güler, hazırlık aşamasında olan yasa teklifinin Ramazan Bayramı sonrası Meclis'e sunulması hedeflendiğini ifade etti.

Kripto Varlık Alım Satım Platformlarına Lisans Verilmesi Planlanıyor

Öngörülen düzenleme kapsamında, kripto varlık alım satım platformlarına Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından lisans verilmesi planlanıyor. Ayrıca, finansal kuruluşlara benzer şekilde asgari faaliyet şartlarının getirilmesi öngörülüyor.

Uluslararası Durum ve Vergi Uygulamaları

Avrupa Parlamentosu'nun geçtiğimiz yıl kripto varlıklar üzerinden vergi alınmasına yönelik aldığı karar ve diğer ülkelerdeki vergi uygulamaları da ele alınıyor. Örneğin, Almanya'da 600 euro üzerindeki değerler için kazanç vergisi uygulanırken, İsveç'te kripto varlıklara yönelik vergi oranı yüzde 30'a kadar çıkabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.