Toyota Araba Yetiştiremeyecek! 666.000 TL'ye Sıfır Kilometre Toyota Corolla!

Toyota Araba Yetiştiremeyecek! 666.000 TL'ye Sıfır Kilometre Toyota Corolla!
Türkiye'de otomobil piyasasında meydana gelen son gelişmeler, önemli fırsatları da beraberinde getiriyor. ÖTV muafiyeti ile 666.000 TL'ye sıfır kilometre Toyota Corolla almak mümkün. Detaylar haberimizde...

Türkiye’de otomobil piyasası, uzun süredir ciddi bir fiyat krizi içinde. Bu kriz, otomobil firmalarının maliyet artışlarına rağmen fiyatlarını artırmamalarına neden oluyor. Ancak bu fiyat politikası, araç satışlarını da artırmıyor. Otomobil sektörü, uzun süredir bu kadar kötü bir dönemden geçmiyordu ve firmalar her fırsatı değerlendirmeye başladı.

Araba Yetişmeyecek..

Sıfır kilometre araç satışlarında yaşanan gerilemeyi telafi etmek isteyen firmalar, çeşitli yollara başvurmaya başladı. Eskiden ÖTV muafiyeti ile yapılan araç satışları firmalar için pek cazip değildi. Ancak satışlar o kadar azaldı ki, firmalar artık müşterileri için koşarak ÖTV muafiyetli sıfır kilometre otomobil satışı yapmayı amaçlıyorlar. Bu durum, ÖTV muafiyeti hakkı olan kişilerin oldukça avantajlı bir şekilde sıfır kilometre araba sahibi olmalarını sağlıyor.

Kimler Alabilir?

ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil satın alabilecek kişilerin yüzde 90 ve üzerinde engele sahip olmaları gerekiyor ve bu durum bir sağlık raporu ile belgelenmeli. Bu koşulun yerine getirilmesi durumunda, liste fiyatı 1.591.200 TL’yi geçmeyen sıfır kilometre otomobiller ÖTV muafiyeti ile satın alınabiliyor ve müşterilerin karşısına herhangi bir şekilde ÖTV maliyeti çıkmıyor.

Toyota Corolla Fırsatı!

Sıfır kilometre otomobil alımında ÖTV muafiyeti hakkını kullanacak müşteriler için özel bir fiyat uygulaması yapılıyor. 2024 model sıfır kilometre Toyota Corolla satın alacak müşterilere, 1.225.000 TL tutarında bir fiyat sunuluyor. Bu fiyatın içerisinde ÖTV maliyeti çıkarıldığında ise geriye 666.000 TL kalıyor. Bu tutarla sıfır kilometre Toyota Corolla sahibi olmak mümkün.

Geç Kalan Pişman Olur

Hazine ve Maliye Bakanlığı, ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil alımında sistem değişikliğine hazırlanıyor. Tüm bu avantajlar kısa bir süre sonra devre dışı kalabilir. Bu imkandan yararlanmak isteyenlerin ellerini çabuk tutmaları gerekiyor. ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil alınmazsa, yeni kurallar devreye girdiğinde bu şekilde araç almak çok daha zor hale gelecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.