18 TL'ye Satılıyordu Fiyatı 105 TL'ye Çıktı! Steam Oyunlarına Dolar Kuru Darbesi!

18 TL'ye Satılıyordu Fiyatı 105 TL'ye Çıktı! Steam Oyunlarına Dolar Kuru Darbesi!
Steam'deki oyunlara gelen döviz zammı gerçekten de hayret ettiriyor. Bir oyuna %100 değil tamı tamına %480 zam geldi. Oyunların güncel fiyatları belli oldu.

Son yıllarda Türkiye'de döviz kuru ve enflasyonun önemli ölçüde artması, video oyunlarının fiyatlarının ciddi şekilde yükselmesine neden oldu. Bu yüksek fiyatlar nedeniyle, Türk oyuncular için oyun satın almak her geçen gün daha da zor hale geliyor. Bu oyunlardan biri olan popüler yapım "Papers, Please" için de fiyat artışı yaşandı. Türkiye'deki oyuncular için Steam'in uyguladığı yerel dolar kuru, geçtiğimiz yıl 1.8 TL'den 10 TL'ye çıkartılınca, oyun fiyatları artış göstermeye başladı. Bu durum, "Red Dead Redemption 2" gibi 3A kalitesindeki oyunların fiyatlarının ciddi şekilde yükselmesine neden oldu. Ve son olarak, "Papers, Please" gibi oyunlar da fiyatlarına zam geldi.

Eğer "Papers, Please" hakkında bilginiz yoksa, bu oyun Sovyetler Birliği sınırları içerisinde yer alan hayali bir ülke olan Arstotzka'da geçiyor. Oyuncular, bu oyunda sınırdan geçmeye çalışan kişilerin pasaportlarını kontrol eden bir görevliyi canlandırıyorlar ve bu kişilerin geçip geçemeyeceğine karar veriyorlar.

papers-please-fiyati-zam-1.jpg

"Papers, Please" fiyatı, son günlerde yüzde 483 oranında bir artışla 18 TL'den 105 TL'ye yükseldi. Türkiye'deki oyuncular için bu tür fiyat artışları oyun satın alma kararlarını etkileyebilir ve oyun endüstrisindeki döviz kuru dalgalanmalarının yarattığı sorunlar daha da belirgin hale geliyor.

OyunEski FiyatıYeni (Zamlı) Fiyatı
Papers, Please18 TL105 TL (+483%)

Papers, Please sistem gereksinimleri

  • İşletim Sistemi: Windows XP veya üstü (64-bit)
  • İşlemci: 1.5 GHz Core 2 Duo
  • Ekran Kartı: OpenGL 1.4 ve üstü sürümü desteklemesi yeterli
  • RAM: 2 GB
  • Depolama: 100 MB kullanılabilir alan

Geçtiğimiz günlerde "Terraria" gibi en tanınmış oyunlardan biri de benzer bir fiyat artışına uğradı ve fiyatı 18 TL'den 105 TL'ye yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.