Amazon Davalardan Kurtulamıyor! Şimdi de Federal Ticaret Komisyonu Dava Açtı!

Amazon Davalardan Kurtulamıyor! Şimdi de Federal Ticaret Komisyonu Dava Açtı!
Amazon'un haksız rekabet davaları bir türlü son bulmuyor. Tekel olduğu iddiası ile Federal Ticaret Komisyonu'nun radarına girdi. Dünyaca ünlü e-ticaret sitesi şimdi ne yapacak?

Federal Ticaret Komisyonu (FTC), geçtiğimiz hafta Amazon'a karşı önemli bir antitröst dava açtı. FTC, Amazon'un pazardaki tekelci gücünü kötüye kullanmak ve rekabeti bozmak amacıyla kullandığı haksız rekabet yöntemlerini hedef alıyor. Amazon'un rakiplerini ve satıcıları üzerinde baskı kurarak fiyatları ve alışveriş kalitesini düşürmeyi amaçlayan politika ve prosedürler kullandığı iddiaları arasında yer alıyor.

FTC, Amazon'un devasa büyüklüğünün tek başına bir etken olmadığını ve şirketin dışlayıcı davranışlar sergileyerek mevcut rekabeti engellediğini, yeni oyuncuların pazarı ele geçmesini zorlaştırdığını öne sürüyor. Ayrıca, Amazon'un satıcıları diğer platformlarda indirim yapmaları nedeniyle cezalandırdığı iddiasını da ortaya koyuyor. Bu cezalar arasında, şirketin arama sonuçlarını manipüle ederek satıcıları diğer platformlarda göstermediği ve Prime programını kullanarak perakendecileri rekabet etmelerini engellediği öne sürülüyor.

Amazon ise bu iddiaları "gerçekliklere ve hukuka aykırı" olarak reddediyor. Şirketin küresel kamu politikalarından sorumlu kıdemli başkan yardımcısı ve genel danışmanı David Zapolsky, FTC'nin tüketicilere zarar vereceğini savunarak bu davayı FTC'nin asıl misyonundan sapma olarak nitelendiriyor.

amazonun-basi-buyuk-belada-1.jpg

FTC ise Amazon'a karşı başlattığı davanın temel amacının tüketicileri ve rekabeti korumak olduğunu vurguluyor. Ancak bazı eleştirmenler, FTC Başkanı Lina Khan'ın Amazon'a karşı uzun süredir devam eden bir husumeti olduğunu ve bu davayı kişisel bir ideoloji savaşı olarak gördüğünü öne sürüyorlar. Bu dava, FTC'nin Amazon'a karşı aldığı bir dizi önlemin sonuncusu olarak dikkat çekiyor. FTC, anlaşmazlıkta belirtilen tüm rekabete aykırı uygulamalara karşı bir tedbir kararı talep etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.