Elon Musk Dediğini Yaptı! X Resmen Paralı Platform Oldu!

Elon Musk Dediğini Yaptı! X Resmen Paralı Platform Oldu!
X (Twitter) resmen paralı platform olarak hizmet vermeye başladı. Yıllık olarak cüzzi miktarlara üyelik ödemesi yapmak zorunda kalacaksınız. Denemeler iki ülke ile başladı.

Elon Musk'ın yönlendirmesiyle Twitter'ın işleyişinde köklü değişiklikler meydana geldi. En dikkat çekici değişikliklerden biri, Twitter'ın belirli bölgelerde ücretli hizmetlere adım atması oldu.

Yeni Zelanda ve Filipinler'de şimdi yeni Twitter kullanıcıları, platformun temel işlevlerini kullanabilmek için yıllık 1 dolar ödemek zorunda. Bu ödeme, kullanıcıların tweet paylaşımı, retweet, beğenme ve yorum yapma gibi ana özelliklere erişimini garantiliyor.

Ücret Ödemezseniz Ne Olacak?

Eğer bu ücreti ödemezseniz, yalnızca tweetleri okuma, video izleme ve hesapları takip etme gibi pasif özelliklere erişim hakkınız olacak. Diğer birçok özellikten faydalanmanız mümkün olmayacak. Musk, bu ücretlendirme yaklaşımının, platformda spam ve zararlı içeriği azaltmayı hedeflediğini belirtti. Yeni hesap sahiplerinin telefon numaralarını doğrulamaları da artık bir zorunluluk. Ancak sadece içerik tüketimi için "salt okunur" hesaplar oluşturulmasının hala ücretsiz olduğu belirtildi.

Eğer sadece içerik tüketmek istiyorsanız Twitter'ı ücretsiz kullanmaya devam edebilirsiniz. Fakat aktif bir kullanıcı olmak isterseniz, ilerleyen dönemlerde belki de aylık 30-50 TL gibi bir ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.