Instagram'dan Yeni Özellik: Arkadaş Haritası Güncellemesi Geliyor!

Instagram'dan Yeni Özellik: Arkadaş Haritası Güncellemesi Geliyor!
Instagram, kullanıcılara gerçek zamanlı olarak arkadaşlarının konumlarını gösteren isteğe bağlı bir özellik olan Arkadaş Haritası'nı geliştiriyor. Snapchat'in Snap Map'ine benzeyen bu özellik henüz test aşamasında. Geliştirme aşamasındaki özelliğin detayları ve ne zaman kullanıma sunulacağı hakkında bilgiler burada.

Instagram, arkadaşlarının konumlarını gerçek zamanlı olarak gösteren yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik, kullanıcılara isteğe bağlı olarak Arkadaş Haritası adıyla sunulacak ve Snapchat'in Snap Map'ine benzer bir işlevselliğe sahip olacak. Instagram'ın geliştirdiği bu özellik hala prototip aşamasında ve dışarıdan test edilmediği belirtiliyor.

Alessandro Paluzzi tarafından keşfedilen bu özellik, genellikle resmi çıkışlarından önce geliştirme aşamasında bulunan sosyal medya özelliklerini geri mühendislik yöntemiyle sıkça bulmayı başarıyor. Eğer Instagram bu özelliği kullanıma sunarsa, bu Snapchat'ten alınan bir başka özellik olacak. Instagram ayrıca, kullanıcıların arkadaşlarının ve ailelerinin konumlarını görmelerini sağlayan Apple'ın "Find My" harita özelliğine de benzer bir işlevsellik sunacak.arkadas-haritasi.jpg

Bu yeni özellik, Instagram kullanıcılarının uygulamada daha fazla zaman geçirmesini teşvik edecek ve diğer şirketlerin hizmetlerine daha az zaman harcamalarını sağlayacak. Instagram Arkadaş Haritası, kullanıcıların konum paylaşımını kimlerin görebileceğini seçmelerine olanak tanıyacak. Ayrıca, konum verilerinin uçtan uca şifrelenerek güvenliği sağlanacak ve kullanıcılar son etkin konumlarını gizleyebilecekleri "Hayalet Modu" özelliğini kullanabilecekler.

instagram-arkadas-haritasi.jpg

Bu yeni özellik, kullanıcıların haritada diğerlerinin görebileceği kısa mesajlar veya notlar bırakmalarına da izin verecek. Kullanıcılar, bu kısa güncellemeleri haritada yayınlayabilecek ve arkadaşlarına eğlenceli yerler veya deneyimler hakkında bildirimlerde bulunabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.