Netflix'ten Ayrılık Kararı! Artık O Hizmeti Vermeyecekler!

Netflix'ten Ayrılık Kararı! Artık O Hizmeti Vermeyecekler!
Netflix, tarihe geçecek bir karar ile gündeme geldi. Artık hizmet kollarından biri eksilmiş olacak. Peki Netflix'in ayrılık kararını etkileyen şey neydi? İşte şirketten gelen duyuru...

Netflix, dünya genelinde hemen hemen herkes tarafından bilinen bir dijital içerik platformudur. Hatta bir dönem platforma üye olmamış olsanız bile, Netflix'e özel üretilen içerikleri farklı yollarla başka platformlardan izlemeye çalışmışsınızdır. Fakat bugün, Netflix'in iş modelinde bazı değişiklikler gözlemleniyor. Belki de inanmayacaksınız ama Netflix, aslında DVD kiralama hizmetiyle yolculuğuna başlamıştı!

Netflix DVD Kiralama Servisiydi!

Eğer Amerika'da yaşıyorsanız ve film sever biriyseniz, 90’lar ve 2000’li yıllarda büyük ihtimalle Netflix'ten DVD kiraladığınız olmuştur. Evet, doğru duydunuz, platform aslen bir DVD kiralama servisi olarak faaliyete başladı. O yıllara dönersek, hatırlayabilirsiniz, Türkiye’de hemen her mahallede CD satan ya da kiralayan yerler vardı. Netflix, bu iş modelini yasal bir kiralama servisi olarak uygulamıştı.

VHS kasetlerin kullanıldığı dönemlerde bu kasetleri çoğaltmak oldukça zordu ve satın almak ise maliyetliydi. Bu sebeple, birçok bölgede kaset kiralayan işletmeler faaliyet gösteriyordu. Daha sonrasında DVD ve Blu-Ray teknolojileriyle tanıştığımızda, içeriklerin kopyalarını almak daha kolay hale geldi.

Artık DVD Kiralamak Yok!

Ve bugün, Netflix platformunu ziyaret ettiğinizde, hala hizmette olduğunu görebilirsiniz, fakat artık DVD kiralama hizmeti vermiyor. Günümüzde Netflix, dijital içerik üretimi ve yayımcılığı konusunda global bir lider olarak kendini konumlandırmıştır ve kullanıcılarına çeşitli film, dizi ve belgesel gibi içerikleri sunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.