Paraya Para Demeyen Youtuberların Listesi Açıklandı! En Çok Kazanan Youtuberlar Kim?

Paraya Para Demeyen Youtuberların Listesi Açıklandı! En Çok Kazanan Youtuberlar Kim?
Her yıl yayınlanan en çok yayınlanan Youtuberların listesi yayımlandı. Listenin ilk sırasında MrBeast bulunuyor. Kazancı ise dudak uçuklatacak seviyede: 82 milyon dolar! Diğer içerik üreticilerini duyunca ise şaşıracaksınız.

2005 yılından bu yana kullanıcılarına video izleme ve paylaşma olanağı sağlayan YouTube platformu, geçmişe kıyasla çok daha fazla profesyonel ve yüksek bütçeli içeriklere sahne olmaktadır. Böylece bazı videolar milyonlarca ve hatta bazen milyarlarca izlenme rakamlarına ulaşabilmekte ve bu durum da içerik üreticilerine ciddi gelirler sağlamaktadır. YouTube üzerinde faaliyet gösteren ünlü içerik üreticilerinin kazançları, birçok kişi tarafından merak konusu olmuştur. Forbes'un yayımladığı yeni bir rapor ise bu konuda bazı detayları gün yüzüne çıkarmıştır.

En Çok Kazanan YouTuber'lar

Forbes'un raporu, Haziran 2022 ile Haziran 2023 arasındaki döneme odaklanarak, dünya genelinde en yüksek geliri elde eden YouTube içerik üreticilerini sıralamıştır. Bu listede yer alan isimler, YouTube izleyicileri için oldukça tanıdık gelmektedir. Rapora göre, çeşitli ve ilgi çekici videolarıyla bilinen MrBeast, listede en üst sırayı almıştır. MrBeast, videolarına dublaj eklemesi ve takipçilerine para dağıtmasıyla dünya genelinde büyük bir üne kavuşmuştur ve yaklaşık olarak 82 milyon dolar gelir elde etmiştir.

Diğer yüksek gelirli içerik üreticileri arasında ise Rhett & Link, PrestonPlayz ve Ryan Kaji bulunmaktadır. Bu içerik üreticilerinin geçtiğimiz yıl içerisinde 35 milyon dolar civarında gelir elde ettikleri tahmin edilmektedir. Bu, aralarında belirli bir gelir eşitliği olduğunu göstermektedir.

İlk Sırada MrBeast Var

Forbes tarafından belirlenen sıralamaya göre kazançlar şöyle şekillenmiştir:

    1. MrBeast (Jimmy Donaldson) – $82 milyon
    1. Rhett & Link, PrestonPlayz (Preston Arsement), Ryan Kaji (Ryan’s World) – Her biri $35 milyon
    1. Jake Paul – $34 milyon
    1. Markiplier (Mark Edward Fischbach), FuckJerry (Elliot Tebele) – Her biri $30 milyon
    1. Jacksepticeye (Sean McLoughlin) – $27 milyon
    1. Matt Rife – $25 milyon
    1. KSI (Olajide Olatunji) – $24 milyon
    1. Charli D’Amelio – $23 milyon
    1. Logan Paul – $21 milyon
    1. Emma Chamberlain, Alex Cooper – Her biri $20 milyon
    1. Brent Rivera – $17.5 milyon
    1. Khaby Lame – $16.5 milyon
    1. Amouranth (Kaitlyn Siragusa) – $15 milyon
    1. Huda Kattan, Zach King, Bailey Sarian – Her biri $13 milyon

Bu sıralamada, her biri kendi alanında özgün içerikler üreterek milyonlarca izleyiciye ulaşan ve platform üzerinden önemli gelirler elde eden isimler bulunmaktadır. YouTube'un, içerik üreticilere sağladığı bu kazanç potansiyeli, platformun popülerliğinin artmasında büyük bir rol oynamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.