Tesla Otomobillerinde Yeni Dönem: Tesla'nın Üretimi Artık 3D Baskı ile Yapılacak!

Tesla Otomobillerinde Yeni Dönem: Tesla'nın Üretimi Artık 3D Baskı ile Yapılacak!
Tesla üretiminde optimizasyon ve süreci daha hızlı yönetebilmek adına 3D baskı teknolojisinden yardım alınacağı belirtiliyor. Elon Musk bu yöntemle Tesla araçlarının daha iyi üretilebileceğine inanıyor. Peki 3D baskı ile Tesla üretimi ne zaman başlayacak?

Elektrikli araç piyasasına getirdiği yeniliklerle tanınan Tesla, şimdi de otomobil üretim sürecini devrimleştirmeyi planlıyor. Söylentilere göre, Tesla otomobil gövdesinin üretimi için 3D baskı ve kum teknolojilerini bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Tesla'dan 3D Baskı Hamlesi

Geleneksel otomobil üretiminde alt gövde, genellikle 400 farklı parçadan monte edilir. Tesla ise bu süreci hızlandırmak ve optimize etmek için 3D baskı ve kum kullanmayı planlıyor. Bilgiler, şirketin bu gizli yöntemi üzerinde bir süredir çalıştığını ve süreci mükemmelleştirmeye odaklandığını gösteriyor.

Tesla Üretimlerinde Yenilikçi Hamleler

Tesla, 3D baskıyla oluşturduğu katı kum çekirdeklerini kullanarak kalıplar üretecek. Bu sayede, "Giga cast" adını verdikleri yeni bir yöntemle, tek bir işlemle tam bir alt gövde üretebilecek. Bu yenilikçi üretim tekniği için Tesla'nın daha büyük 'Giga Press' makinelerine ve üretim sahalarına ihtiyacı olacak. Ancak bu sürecin birkaç teknik engeli de bulunuyor. Özellikle yüksek ısı ve basınç koşullarında, kum çekirdekli kalıpların dayanıklılığı konusunda sorunlar yaşanıyor. Tesla bu alaşım ve dayanıklılık sorunlarını çözmeye çalışıyor.

Yeni Üretim Türü Ne Zaman Faaliyete Geçecek?

Henüz Tesla'nın bu yeni üretim sürecini ne zaman devreye alacağına dair kesin bir bilgi yok. Ancak sektör analistleri, şirketin bu yeni üretim yöntemini tüm fabrikalarına entegre etmek için hızla çalıştığını öne sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.