Valve Gözünün Yaşına Bakmadı! Steam Envanteri 1.5 Milyon Dolar Olan Kullanıcı Ban Yedi!

Valve Gözünün Yaşına Bakmadı! Steam Envanteri 1.5 Milyon Dolar Olan Kullanıcı Ban Yedi!
Steam envanter değeri ile sayılı kullanıcı arasında gösterilen bir isim ban yedi. Üstelik sahip olduğu levelle de dikkat çekiyordu. Valve St4ck isimli kullanıcıyı yasakladı.

Dünyanın en büyük dijital oyun platformu Steam, zaman zaman ilginç nedenlerle bazı kullanıcılarına yasaklar uygulayabiliyor. Son olarak bu duruma maruz kalan bir kullanıcı ise Steam'in en değerli envanterine sahip bir oyuncusu oldu. St4ck adlı bu oyuncu, Counter-Strike 2 için eşya satıcılığı yaparak tahmini 1.5 milyon dolar değerinde bir envantere sahipti. Ancak Steam, bu oyuncuya topluluk yasağı verdi, bu durum ise merak uyandırdı.

Counter-Strike 2 oyununda bazı eşyalar oldukça değerli ve binlerce dolarlık fiyatlarla alınıp satılabiliyor. Bu yüksek fiyatlar, bu alanda büyük bir pazarın oluşmasına neden oluyor. St4ck adlı oyuncu, bu pazarda üçüncü taraf satıcılık yapıyor ve önemli bir konuma sahipti. Ancak St4ck, Steam topluluk yasağı aldı, ancak bu yasak bir süre sonra kaldırıldı. Ancak hala neden bu yasağın verildiği tam olarak anlaşılamadı.

Bazı iddialara göre, kullanıcının Steam kurallarına aykırı bir şekilde davrandığına dair şikayetler bulunsa da bu ihtimal düşük görünüyor. Ayrıca, eşya satışları sırasında dolandırıcılık yaptığına dair söylentiler de dolaşıyor. Daha önce St4ck ile ilgili dolandırıcılıkla ilgili çeşitli şikayetlerin olduğu iddia ediliyor.

steam-valve-1-5-milyon-dolar-hes-1.jpg

Steam, bu gibi durumlarda genellikle hoşgörü göstermeyen bir platform olarak bilinir. St4ck'in topluluk yasağı kalmasaydı, büyük bir kayıp yaşanabilirdi. Çünkü kullanıcının envanterinde 400 bin dolarlık AWP Dragon Lore gibi değerli eşyalar, her biri 90 bin dolar değerinde beş adet Katowice 2014 folyo çıkartması ve fiyatları 5 bin ila 40 bin dolar arasında değişen pek çok silah ve bıçak bulunuyordu. Hem değerli hem de değersiz milyonlarca eşyanın Steam üzerinde döndüğü bu platform, kullanıcılar için büyük öneme sahip.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.