X (Twitter) Kullanıcılarını Tek Tek Kaybediyor! Elon Musk Satın Aldığından Beridir Üye Sayısı Azaldı!

X (Twitter) Kullanıcılarını Tek Tek Kaybediyor! Elon Musk Satın Aldığından Beridir Üye Sayısı Azaldı!
X platformu yetkililerinin açıklamaları neticesinde, eski adı Twitter olan sosyal medya platformunun üye sayısının azaldığı ortaya çıktı. Aktiflik konusunda neden düşüş yaşadıkları ise merak konusu haline geldi. Elon Musk'ın etkisi tartışmaya açıldı.

Elon Musk'ın Twitter'ı satın alıp ismini ‘X’ olarak değiştirmesi, platforma yeni bir soluk getirdi. Logo, güvenlik politikası ve platformun temel işlevleri bile baştan aşağı yeniden tasarlandı. Musk, platforma yeni özellikler ekledi ve Linkedin’e karşı bir rekabet ortamı oluşturdu. Ancak, tüm bu yenilikler X’in her geçen gün kullanıcı kaybetmesine engel olamadı. İşte bu duruma dair derinlemesine bilgiler…

X Platformu Çok Üye Kaybetti!

X platformu, her geçen gün daha fazla kullanıcı kaybı yaşıyor! Elon Musk’ın liderliğindeki değişiklikler, platformda milyonlarca günlük aktif kullanıcının azalmasına sebep oldu. Bu kayıpların başlıca nedeni olarak, Musk’ın getirdiği, kullanıcıların tepki gösterdiği güncellemeler gösteriliyor. Özellikle sesli ve görüntülü konuşma özelliklerinin sadece X Premium abonelerine sunulması, kullanıcıların hoşnutsuzluğuna yol açtı. Günlük gönderi sınırı ve platformun gizlilik politikası da bu hoşnutsuzlukta rol oynuyor. Ayrıca, platformun gelecekte tamamen ücretli hale geleceğine dair dolaşan dedikodular da mevcut.

Bu negatif hava, kullanıcıların alternatif platformlara yönelmesine neden oldu ve aslında bu durum, rakip platformlara yaradı. Eğer bu trend devam ederse, Threads bu durumdan en çok fayda sağlayan platform olabilir.

X’in CEO’su Linda Yaccarino, geçtiğimiz hafta bir teknoloji konferansında bir konuşma yaptı. Yaccarino, platformun şu an için 225 milyon günlük aktif kullanıcıya sahip olduğunu belirtti. Ancak, bu sayı, şirketin el değiştirdiği zamanki kullanıcı sayısına göre %11,6 oranında bir düşüş anlamına geliyor. Musk’ın şirketi devralmadan hemen önce, Twitter, 254,5 milyon günlük aktif kullanıcıya sahipti, ve bu bilgiyi Elon Musk kendisi paylaşmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.