Xiaomi 14 İçin Geri Sayım Bitti! Xiaomi 14 Tanıtım Tarihi Duyuruldu!

Xiaomi 14 İçin Geri Sayım Bitti! Xiaomi 14 Tanıtım Tarihi Duyuruldu!
Xiaomi 14 bir süredir ne zaman piyasaya çıkacak diye bekleniyodu. Bir kaynak tarafından yapılan açıklamada ise tanıtım tarihi belli oldu. İşte detaylar...

Xiaomi'nin uzun bir süredir beklenen Xiaomi 14 serisinin tanıtımına dair geri sayım başladı. Önceki sızıntılar, bu akıllı telefonların kasım ayında tanıtılacağını işaret ediyordu, ancak son gelen bir rapor bu tarihi öne çekiyor. İTHome tarafından paylaşılan rapora göre, Xiaomi 14 serisinin 27 Ekim'de resmi olarak tanıtılacağı iddia ediliyor. Eğer bu söylenti doğruysa, bu tanıtım 24-26 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Snapdragon Zirvesi'nden sadece bir gün sonra gerçekleşecek.

Sızıntılarda adı sıkça geçen Kartikey Singh, yaklaşan Xiaomi 14 Pro modelinin ekran özellikleri hakkında bazı bilgiler paylaştı. Bu modele ait ekran, dinamik 1-120 Hz LTPO yenileme hızlarını destekleyen 2K çözünürlüklü 6,7 inç Micro Quad Kavisli C8 panelle donatılacak. Ayrıca, Gorilla Glass Victus 2 teknolojisi ile korunacak olan bu model, oldukça ince 1 mm çerçevelere sahip olacak ve ekranı 3000 nite kadar tepe parlaklığı sunacak. HDR 10+ gibi özellikler de ekranda bulunacak.

xiaomi-13-pro-12t-android-14-bet.jpg

Xiaomi 14 Pro'da ana kamera, değişken diyafram açıklığı sunabilen 50 Megapiksel 1/1.28 inç boyutunda bir sensöre sahip olacak. Bu değişken diyafram özelliği, şu anda sadece şirketin 13 Ultra modelinde bulunan bir özellik. Ayrıca, birincil kameranın OIS (Optik Görüntü Sabitleme) destekli 1 inç boyutunda bir Sony IMX989 sensör kullanması bekleniyor. Telefon aynı zamanda iki adet 50 Megapiksel ultra geniş açılı kamera ve telemakro sensörü ile donatılacak.

Xiaomi 14 Pro'nun Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisine, 24 GB'a kadar LPDDR5x RAM'e, 1 TB'a kadar UFS 4.0 depolama alanına ve 120W hızında şarj olabilen 4.860 mAh kapasiteli bir pile sahip olması bekleniyor. Bu yeni akıllı telefonun resmi tanıtımının kasım ayında yapılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.