Diyanet Duyurdu! 2024 Kurban Kesim Bedelini Açıklandı

Diyanet Duyurdu! 2024 Kurban Kesim Bedelini Açıklandı
Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılı için kurban kesim bedelini duyurdu. İşte detaylar ve geçen yılki fiyatlarla karşılaştırma...

Diyanet İşleri Başkanlığı, geleneksel olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban kesim bedelini açıkladı. Başkan Ali Erbaş tarafından yapılan açıklamaya göre, 2024 yılında kurban kesim bedeli yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında ise 4 bin 750 lira olarak belirlendi.

Başkan Erbaş'tan Açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "2024 yılı vekaletle kurban kesim bedelini, yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında ise 4 bin 750 lira olarak belirledik." dedi. Bu açıklama ile birlikte vatandaşlar, bu yılki kurban kesim bedelini önceden öğrenmiş oldular.

Geçen Yılın Kurban Kesim Bedeli

Geçen yılın kurban kesim bedeli, yurt içinde 5 bin 950 lira, yurt dışında ise 2 bin 750 lira olarak açıklanmıştı. Bu yılın bedeli, geçen yıla göre önemli bir artışı temsil ediyor.

Kurbanlık Fiyatlarındaki Durum

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlar, kurbanlık fiyatlarını da araştırmaya başladılar. Geçen yılki fiyatlara göre hareket edenler, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik'in açıklamalarına göre, küçükbaş kurbanlıkların canlı baskül kilogram fiyatının 120-150 lira arasında olduğunu öğrenebilirler. Ayrıca küçükbaş canlı hayvan fiyatlarının adet bazında 5 bin 500 lira ile 8 bin 500 lira arasında değiştiği belirtiliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan bu açıklama ile vatandaşlar, kurban kesim bedeli ve kurbanlık fiyatları konusunda bilgilendirilmiş oldu. Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını yapmak isteyenler, belirlenen bedelleri göz önünde bulundurarak planlarını yapabilirler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.