Fiyatlar Yavaş Yavaş Artacak: Otomobile İlk Çeyrekte %25 Zam Bekleniyor!

Fiyatlar Yavaş Yavaş Artacak: Otomobile İlk Çeyrekte %25 Zam Bekleniyor!
Otomobil fiyatlarındaki artış beklentisi bir anda gündem oldu. %25'lik zam araç fiyatlarını ciddi anlamda etkileyecek.

Yeni yılın başlamasıyla birlikte, otomobil piyasasında yaşanacak değişiklikler ve zamlar, araç sahibi olmak isteyen vatandaşların gündeminde önemli bir yer tutuyor. Bu bağlamda Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun'un yaptığı açıklamalar, sektördeki son durumu ortaya koyuyor.

Mehmet Torun, Dünya Gazetesi'nden Özlem Sarsın'a yaptığı açıklamada, döviz kurlarındaki potansiyel artışlar, maliyetlerdeki yükselişler ve Süveyş Kanalı'ndaki gerilim gibi etkenlere dikkat çekerek, bu durumların otomobil fiyatları üzerinde yüzde 25'lik bir artışa yol açabileceğini belirtti. Bu artışın, 2024 yılının ilk çeyreğinde yaşanacağını ve gelecek sene sonuna kadar araç fiyatlarının yüzde 100 oranında artabileceğini öngördü.

Torun, ayrıca 2023 yılı sonunda düşüş gösteren araç satışlarına da değindi. Türkiye'deki otomobil kredilerinin yetersizliğine işaret ederek, ekonomik durum ve Orta Vadeli Plan (OVP) çerçevesinde uygulanan politikaların araç sahibi olmayı zorlaştırdığını ifade etti. Torun, "Bugün Türkiye’de alınabilecek en düşük sıfır araç fiyatı 1 milyon 200 bin lira. Nasıl mümkün olacak araç sahibi olmak?" diyerek, kredilerin önünün açılmasının gerekliliğine vurgu yaptı ve ekonominin rayına oturması için önlerinde 3-4 yıllık bir sürecin olduğunu belirtti.

Öte yandan, Torun elektrikli araç satışlarının artış trendinde olduğuna dikkat çekti. 2022 yılında Türkiye'de 8 bin elektrikli araç satışı gerçekleşirken, 2023 yılında bu rakamın 72 bin 179'a ulaştığını söyledi. Bu artışın, 2030 yılına kadar devam edeceğini ve fosil yakıtlı araç üretiminin duracağını öngördü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.