Kar Yağışı Hayal Oldu: Kış Mevsiminde Bahar Havası Yaşayacağız! ( 19 Şubat Hava Durumu)

Kar Yağışı Hayal Oldu: Kış Mevsiminde Bahar Havası Yaşayacağız! ( 19 Şubat Hava Durumu)
El Nino etkisiyle mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar beklenirken, iç ve doğu kesimlerde zaman zaman kar yağışı müjdesi var.

Türkiye, şubat ayında mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların ardından, mart ayında da benzer bir hava durumuyla karşı karşıya kalacak gibi görünüyor. Kış aylarının soğuk geçmesi ve kar yağışı bekleyenler için umutlar, bu sene pek gerçekleşmeyebilir. El Nino'nun etkisi altındaki dünya genelinde, Türkiye'nin de etkilenen ülkeler arasında yer alması, kış mevsiminin genel olarak mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklarla kapanacağını işaret ediyor.

Mart ayı, Türkiye'de genellikle soğuk hava şartlarıyla tanınırken, bu yıl beklenen büyük soğuklar ve yoğun kar yağışı, yerini daha ılıman hava koşullarına bırakıyor. Meteoroloji alanında yapılan açıklamalara göre, ilkbahar mevsiminde de sıcaklıkların normalden yüksek seyretmesi bekleniyor. Ancak, arada soğuk hava dalgalarının etkili olacağı, yine de sıcaklıkların genel etkisinin daha ağır basacağı ifade ediliyor.

Kar yağışını merakla bekleyenler için ise bir nebze umut var. Meteoroloji Bey'in sosyal medya üzerinden yaptığı tahminlere göre, mart ve nisan aylarında iç ve doğu kesimlerde zaman zaman kar yağışının görülebileceği belirtiliyor. Ancak, kıyı bölgeler için böyle bir beklenti bulunmuyor.

Buna karşılık, Türkiye'nin batı kesimleri hariç, ülke genelinde yağış miktarlarının normal ya da normallerin üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Özellikle yağmur yağışlarının beklenenden fazla olacağı, fırtına oluşumlarının ise artış göstereceği vurgulanıyor. Bu durum, kar yağışını özleyenler için bir teselli olabilirken, aynı zamanda kış mevsiminde beklenen soğukların ve karın yerini, yağışlı ve fırtınalı bir ilkbahar mevsimine bırakacağını gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.