Bakanlık Çalışacak Personel Arıyor! İş İlanında 35 Yaş Altında Olma Şartı Var!

Bakanlık Çalışacak Personel Arıyor! İş İlanında 35 Yaş Altında Olma Şartı Var!
Bakanlık bünyesinde personel olarak çalışmak isteyenler için duyuru yapıldı. Belirli şartları karşılayanlar ve 35 yaşın altında olanlar başvuruda bulunabilecek. Gerekli şartlar ve nasıl başvuru yapılacağı haberimizde yer aldı.

Eylül ayı, iş arayanlar için farklı bakanlıkların personel alım duyurularını dikkatle izledikleri bir dönem. Özellikle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın açıklayacağı müfettiş yardımcılığı sınavı da gündemdeki konulardan biri. Bakanlık, Ankara'da gerçekleşecek iki aşamalı yazılı ve sözlü sınavlar ile Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'na yedi yeni müfettiş yardımcısı almayı planlıyor. Bu alım için belirlenen kriterler de iş arayanlar tarafından merakla araştırılıyor.

Bakanlıkta Çalışmak İçin Hangi Şartlar Aranıyor?

Başvuru yapacak adayların, ilk olarak Türkiye'nin Devlet Memurları Kanunu'na uygun genel nitelikleri taşıması gerekmektedir. Ayrıca, adayların hukuk eğitimi almış olmaları ve bu eğitimin en az dört yıl sürdüğü veya yetkili merciler tarafından eşdeğer kabul edilen yükseköğrenim kurumlarından mezun olmaları şarttır.

Yaş sınırı olarak, 2023 yılının ilk günü itibarıyla 35 yaşını aşmamış olmak gerekiyor. Sağlık koşulları da oldukça önemli; adayların hem farklı iklim şartlarına uyum sağlayabilmesi hem de müfettiş yardımcılığı görevini engelleyecek bir sağlık sorununun olmaması isteniyor.

Sınavla ilgili bir diğer önemli kriter ise, KPSS sınavından alınan puanlar. 2021, 2022 veya 2023 yıllarında geçerliliği olan A Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavlarından (KPSS) P4 veya P5 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak gerekiyor.

Son olarak, daha önce bu bakanlıkta veya önceki versiyonu olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda müfettiş yardımcılığı sınavında iki kez başarısız olmamış olmanız gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.